Spectacole cu sala ocupată integral la Teatrul German din Timişoara

Foto: Ovidiu Zimcea

În urma deciziei legislative care prevede ridicarea tuturor restricțiilor care au fost impuse pe fondul pandemiei de covid, Teatrul German de Stat din Timişoara anunţă că îşi redeschide sala de spectacole la capacitate totală.

 

Vineri, 11 martie, de la ora 19.30, va fi pus în scenă spectacolul Leonce și Lena, de Georg Büchner, în regia lui Niky Wolcz, una dintre cele mai apreciate comedii din spațiul teatral german. Spectacolul este o satiră politică care pune întrebări referitoare la identitate și la sensul vieții într-o perioadă în care percepția generală asupra clasei politice este de nemulțumire și de revoltă populară.

În weekend, urmează trei reprezentații (în 12 martie, de la ora 17, iar în 13 martie, de la orele 11 și 17) din cea mai nouă producție a Teatrului German, spectacolul Crăiasa Zăpezii, de Evgheni Schwarz, în regia lui László Béres, după un scenariu gândit atât pentru copii, cât și pentru adulți. Piesa este scrisă în perioada interbelică și folosește motive ale basmului semnat de Hans Christian Andersen, însă, în timp ce povestirea nu a avut prea mult ecou pe la mijlocul secolului al XIX-lea, adaptarea ei pentru teatru, care a venit aproape un secol mai târziu, a avut un succes incomparabil mai mare. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că piesa nu doar că scoate în evidență foarte clar contradicția dintre emoție și rațiune, ori dintre bogați și săraci, dar denunță și condițiile politice din perioada stalinistă, chiar dacă într-un mod voalat.

Deși conform indicațiilor făcute de autorități, purtarea măștii nu mai este obligatorie, reprezentanţii Teatrului German recomandă totuși ca toți spectatorii să poarte mai departe masca în timpul spectacolelor.

 

Print Friendly, PDF & Email