Ultimele două săptămâni de înscrieri pentru Timotion

Mai sunt două săptămâni în care publicul se poate înscrie la cel mai mare eveniment de alergare în scop caritabil din vestul țării. Participanții care plătesc taxa de participare până în 31 martie vor susține finanțarea a 20 de proiecte pentru sănătate, educație, cultură, implicare civică.

 

Înscrierea pentru Timotion – care va avea loc în 14 aprilie, cu starturi în Piața Libertății – se poate face până în 31 martie. Înscrierile se pot face la acest link. La cursele de alergare se pot înscrie persoane cu niveluri diferite de antrenament, inclusiv cei care consideră că nu sunt în cea mai bună condiție fizică sau copii cu vârste mici, transmit organizatorii.

„Este un eveniment pentru care sportul este în primul rând un prilej de întâlnire. Ceea ce caracterizează acest eveniment este atmosfera de prietenie și spiritul de implicare în comunitate”, spune Adrian Ciutina, președintele Club Sportiv Asociația Alergotura.

Cele șase curse de alergare din Timișoara la care publicul se poate înscrie sunt:

  1. Cursa Flexik pentru familii cu copii – 1 km
  2. Cursa Hamilton Distracție pe roți – 1,5 km
  3. Crosul Continental – 2 km
  4. Crosul Visma – 6 km
  5. Crosul Akwel – 10,5 km
  6. Semimaratonul Profi – 21 kilometri.

O cursă specială care are loc tot în 14 aprilie este Timotion Everywhere. La aceasta pot participa persoane care sunt în altă localitate decât în Timișoara, dar doresc să susțină proiectele Timotion. Fiecare participant primește un număr de înscriere, pe care îl poate printa pentru o tură de alergare de minimum un kilometru.

Taxa de înscriere este donată unuia dintre cele 20 de proiecte care vor beneficia anul acesta de fondurile colectate în cadrul Timotion. Inițiatorii propun activități de educație pentru copii care provin din familii cu venituri mici, pentru ajutorarea bolnavilor, a persoanelor cu dizabilități, pentru creșterea nivelului de implicare în comunitate, pentru lucrări de renovare în scop turistic și cultural.

Anul acesta sunt proiecte cu valoare mai mare față de edițiile trecute, spun organizatorii. „Partenerii noștri au crescut și complexitatea proiectelor precum și a rezultatelor pe care le doresc. Să finanțăm cele 20 de proiecte integral înseamnă să colectăm taxe de înscriere în valoare de aproximativ 450.000 de lei. Astfel că invităm publicul să fie alături de aceste echipe care, prin creativitate și multă muncă, vor să facă un bine pentru comunitățile noastre, dar și celor mai puțin norocoși”, declară Daniela Chesaru, director executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Participarea la Timotion este posibilă ca alergător, prin participarea la una dintre cursele evenimentului, în funcție de antrenamentul fiecăruia și de vârstă, sau ca donator, prin susținerea campionilor Timotion sau direct a proiectelor înscrise în program anul acesta.

Organizatorii Timotion sunt Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara, care beneficiază de sprijinul sponsorilor: Profi, Akwel, Hamilton Central Europe, Continental, Flexik Automation, Visma și a numeroși parteneri și colaboratori.

Print Friendly, PDF & Email