Festivalul Plai, organizat într-un nou cadru al Muzeului Satului Bănățean

Foto: Plai

Ediția de anul acesta a Festivalului Plai, a 14-a, va plimba spectatorii prin diferite colțuri ale lumii, promit organizatorii. Trei zile de festival, cu 11 concerte  world music, proiecții de filme, expoziții, foodcourt.

 

Festivalul Plai, organizat în 13-15 septembrie, la Muzeul Satului Bănățean, va aduna peste 50 de prieteni cu proiecte noi și vechi, anunţă organizatorii: „Adulții și copiii se vor juca, vor picta și desena, vor povesti, vor citi și asculta povești tradiționale japoneze, se vor relaxa cu yoga și mindfulness, vor învăța să facă fotografii frumoase cu telefonul. Se vor lăsa purtați pe ritmuri pe timp de zi alături de DJ locali sau vor lua parte la sesiuni de muzică improvizată, vor pătrunde cu grijă în tainele universului înstelat, alături de Societatea Română pentru Astronomie Culturală care ne va călăuzi pas cu pas printre stele, planete și meteoriți. Ateliere de inginerie genetică, de ilustrație, de cioplit în lemn, de făcut coronițe din flori, de făcut cosmetice naturale, introducere către primii pași de kizomba. Degustări de vin, cafea și ciocolată, mâncare tradițională arabă și din Afganistan, alături de migranți și refugiați stabiliți în Timișoara, dar și posibilitatea de a avea o experiență de fine dining în curtea unei case din cadrul muzeului.”

Aceştia mai spun că îşi propun să aducă la lumină o parte mai puțin vizitată Muzeului Satului Bănățean, festivalul fiind organizat într-un nou cadru în incinta muzeului.

Detalii despre toate acţiunile organizate pe parcursul celor trei zile ale festivalului pot fi aflate accesând acest link: https://www.plai.ro/festival/exploreaza/, iar programul muzical al festivalului, accesând următorul link: https://www.plai.ro/festival/muzica-lumii/.

Festivalul Plai 2019 este organizat de voluntarii Centrului Cultural Plai din Timişoara, în parteneriat cu Primăria Timișoara prin Casa de Cultură. Co-finanţator al evenimentului este Consiliul Judeţean Timiş.

Print Friendly, PDF & Email