Expoziţie şi lansare de catalog in memoriam Ioan Isac

Muzeul Național al Banatului organizează lansarea albumului care însoțește expoziția „Ioan Isac”. Apariția este prilejuită de comemorarea a 70 de ani de la trecerea în nefiinţă a artistului.

 

Lansarea catalogului Ioan Isac – Împlinirea unei vocații va avea loc la Bastionul Maria Theresia, joi, 17 septembrie, ora 18. Elaborat de Mihaela Vlăsceanu, cu o prefață de Pavel Șușară, catalogul a apărut la editura Mega din Cluj-Napoca, fiind îngrijit de dr. Caius G. Streian. Despre artist și lucrările sale vor vorbi Pavel Șușară, Marcel Tolcea, Robert Șerban și Silviu Oravitzan.

Expoziția Ioan Isac prezintă peste 125 de picturi și acuarele ale artistului. Organizatorii își propun să prezinte opera acestui artist din Banatul interbelic cu ajutorul unui număr important de lucrări de pictură și grafică, piese din colecții particulare din Timișoara și din colecția Mitropoliei Banatului.

Accesul la evenimentul de lansare este gratuit, în limita locurilor disponibile, cu respectarea măsurilor de protecție și ținând cont de reglementările de distanțare socială în vigoare.

Expoziţia va fi deschisă în mansarda B1 a Bastionului Theresia până în 7 octombrie, iar programul de vizitare este de marți până duminică, în intervalul orar 10-18. Intrarea este gratuită pentru elevi, studenți și pensionari, iar pentru celelalte categorii, biletul de intrare este 15 lei.

Print Friendly, PDF & Email