Expoziție pentru celebrarea Operei Naționale din Timișoara

Corneliu Murgu. Foto: ONRT

Accente lirice în capitala Banatului, o expoziție-tribut Operei Naționale Române din Timișoara, la cei 75 de ani de la înființare, este organizată la acest sfârşit de săptămână, la bastionul Maria Theresia.

 

Expoziţia Accente lirice în capitala Banatului – organizată de Muzeul Național al Banatului în colaborare cu Opera Națională Română din Timișoara și cu sprijinul Consiliului Județean Timiș – se deschide în mansarda B1 a bastionului Maria Theresia, sâmbătă, 9 aprilie, la ora 18.

Expoziția va aduce în fața vizitatorilor istoria Operei Naționale Române din Timișoara şi îl are în prim-plan pe regretatul tenor Corneliu Murgu (25 iulie 1948 –  27 aprilie 2021), cel care a stat la cârma instituției timp de aproape două decenii, dar și solist internațional. Expoziția include viața, cariera artistică și activitatea managerială a artistului, rolurile maestrului pe scenele marilor instituții de cultură ale Europei, dar și colaborările sale naționale. Vor fi expuse atât panouri informative, cât și obiecte personale, costume din spectacole, afișe, documente, corespondență, părți ale decorurilor de spectacol.

La deschiderea evenimentului vor fi prezenţi managerul Muzeului Național al Banatului, Claudiu Ilaș, managerul Operei Naționale Române din Timișoara, Cristian Rudic, concert maestrul Corina Murgu, și alți reprezentanți ai instituțiilor de cultură din Timişoara.

 

Print Friendly, PDF & Email