Educație prin artă, în Parcul Primăverii de la Muzeul Satului Bănățean

Muzeul Satului Bănăţean

Cel mai mare festival multicultural din regiune, Parcul Primăverii, organizat la Muzeul Satului Bănățean, apropie Timișoara de statutul de Capitală Europeană a Culturii printr-o serie de acțiuni educative și culturale de excepție, anunţă Consiliul Judeţean Timiş.

 

De luni, 18 aprilie, până vineri, 22 aprilie, la ora 12.30, toți iubitorii de marionete sunt așteptați la atelierul Hai la joacă, Pogany!, un program de educație prin artă și terapie prin îmbrățișare în cadrul căruia realizatorul Ilinca Istrate va da viață unei marionete de lemn construite ca omagiu pentru opera lui Constantin Brâncuși.

În aceleași zile, de la ora 13.30, Marian Sas, artist profesionist, colaborator al Circului Metropolitan București, actor și pedagog de teatru, va prelua ștafeta momentelor spectaculoase în cadrul atelierului de acrobație Eșarfa zburătoare, un program de educație prin elemente de teatru și circ.

De luni, 18 aprilie, până joi, 21 aprilie, de la ora 14.30, tinerii cu vârste de peste 14 ani pot fi inițiați în arta scenografică sub îndrumarea reprezentanților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, implicaţi în pregătirea acţiunilor, alături de reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş. „Nu este necesară înscrierea deoarece încurajăm improvizația și spontaneitatea, două dintre caracteristicile comune marilor artiști”, transmit organizatorii cursului.

Pedagogia teatrală va fi şi ea prezentă prin intermediul unui program de educație verbală și nonverbală, prin jocuri și elemente ale artei dramatice, gândit pentru două categorii de public: copii cu vârsta între 4 și 18 ani vor putea să pătrunde tainele artei scenice luni, 18 aprilie, și marți, 19 aprilie, iar educatoriide la clasele primare – miercuri, 20 aprilie, și joi, 21 aprilie.

Rectorul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din București,  prof. univ. dr. Liviu Lucaci, va modera o masă rotundă despre perspectivele învățământului vocațional în România.

La Muzeul Satului Bănățean va fi reprezentată și Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași, un important contributor la viața artistică și culturală românească.

Ofertei de experiențe artistice din Parcul Primăverii i se adaugă un concert de muzică contemporană, Archaeus, un concert de muzică folclorică cultă susţinut de Andreea Chira și Corala Contrast, un concert al trupei Pământ, un spectacol UNATC, intitula Lecții despre iubire și creier”, un concert de muzică bizantină și un recital susţinut de Grigore Leșe.

Detalii despre program pot fi găsite pe www.parculprimaverii.ro.

Parcul Primăverii este un eveniment finanțat de Consiliul Județean Timiș, adus în fața publicului ca o contribuție specială pentru proieczul Timișoara, Capitală Europeană a Culturii. Prima ediție a Parcului Primăverii va începe vinerea aceasta, în 15 aprilie, cu acces liber și gratuit la toate activitățile culturale, de divertisment și de încurajare a petrecerii timpului liber în familie.

 

Print Friendly, PDF & Email