Sarmale, jazz şi poezie, la Muzeul Satului Bănăţean

La Muzeul Satului Bănăţean va avea loc un eveniment inedit: degustare de sarmale, în timpul unei seri de poezie şi jazz.

 

Transilvania, Banatul și Muntenia vor face sâmbătă, 15 iulie, de la ora 17, la Casa Națională din Muzeul Satului Bănățean Timișoara, un dialog despre ceramica tradițională, bucătăria țărănească, rețetele vechi de sarmale și felul în care toate aceste subiecte sunt receptate în modernitate, anunţă oficialii Muzeul Satului Bănățean Timișoara.

În cadrul evenimentului va fi vernisată şi o expoziție, Oala de sarmale a bunicii, o colaborare între Muzeul Județean Satu Mare, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, din Bucureşti, Muzeul „Astra”, din Sibiu, Muzeul Satului Bănățean, din Timișoara, și Muzeul de Istorie și Artă, din Zalău. Expoziția poate fi vizitată până în data de 28 iulie.

Expoziţia este urmată, de la ora 19.30, de o seară de poezie, cu Daniela Raţiu şi Borco Ilin, pe un fundal de muzică jazz de Ionuţ Dorobanţu și Horia Făgărășanu – Jazz Poetry. Un eveniment organizat de Asociația Memoria Culturii, în cadrul proiectului KlapkaJazzPoetry, cofinanțat de Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Degustarea sarmalelor pe acorduri de muzică live și versuri va avea loc la hambarul de la Muzeul viu, la lac.

Print Friendly, PDF & Email