Dominic Fritz: „Voi propune Consiliului Local un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie”

Sursă foto: Facebook / Dominic Fritz

După ce Curtea de Apel Timișoara a decis ca proprietarii de animale de companie care locuiesc la bloc să le poată păstra doar dacă au acordul vecinilor, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, anunță că va propune abrogarea Hotărârii de Consiliu Local privind proprietarii de animale de companie care locuiesc la bloc.

 

„Probabil ați aflat de aventura în instanță a unei hotărâri de Consiliul Local adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timișoara în 2007 care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc.

Această HCL a fost contestată în instanță de un deținător de animale de companie. Azi a pierdut procesul. Primăria a câștigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL și să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timișorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menține această restricție absurdă”, scrie, pe pagina sa de Facebook, primarul Dominic Fritz.

Curtea de Apel Timișoara a decis ca proprietarii de animale de companie care locuiesc la bloc să le poată păstra doar dacă au acordul vecinilor. Hotărârea de Consiliu Local, adoptată în 2007, a fost atacată în instanță de o proprietară de animale de companie din Timișoara, având susținerea unor asociații de protecție a animalelor. În primă instanță, la Tribunalul Timiș, a avut câștig de cauză. Sentința a fost atacată, însă, la Curtea de Apel Timișoara, care a decis să mențină controversata hotărâre.

Print Friendly, PDF & Email