Dominic Fritz, validat primar al Timișoarei

Sursă foto: Facebook Dominic Fritz

Apelurile împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar al lui Dominic Fritz au fost respinse azi de Tribunalul Timiş. Acesta va fi învestit îhn funcţie vineri, 30 octombrie.

 

Tribunalul Timiș a respins azi cele trei contestaţii împotriva hotărârii de validare a mandatului de primar al lui Dominic Fritz, prin care se invoca o incompatibilitate între calitatea sa de cetățean european și dreptul de a candida la Primărie. Judecătorii au confirmat legalitatea validării mandatului şi a candidaturii sale, respingând, de asemenea, cererea de sesizare a Curții Constituționale, anunţă pe pagian sa de Facebook Dominic Fritz.

Învestirea în funcție este programată pentru vineri, 30 octombrie, de la ora 10.

„Este o victorie nu doar a mea ca persoană, este a timișorenilor care au dat votul lor unui cetățean european. Decizia de azi consfințește acest vot. A învins o idee, a Europei comune, principiul că orice cetățean european are dreptul să participe la alegeri în localitatea în care a ales să se stabilească. Este și o victorie pentru toți românii care s-au stabilit în alte state europene și cărora li se recunoaște un drept fundamental, acela de a fi implicați în deciziile privind direcția comunităților în care trăiesc. Mă bucur imens că Timișoara a deschis un drum care stabilește odată pentru totdeauna ideea Europei comune în care suntem egali în drepturi. Acum chiar: hai să ne apucăm de treabă, Timișoara!”, a adăugat Dominic Fritz, ales primar al Timişoarei, din partea Alianţei URS-PLUS, la alegerile locale din 27 septembrie.

Print Friendly, PDF & Email