Validarea lui Dominic Fritz ca primar al Timișoarei, contestată la Tribunal

Foto: Constantin Duma

Dominic Fritz, primarul ales al Timişoarei, anunţă că, în 21 și 22 octombrie, au fost depuse trei contestații împotriva validării sale ca primar al Timișoarei: „Știu că mulți oameni cred că, după ce au votat primarul, acesta ajunge imediat în Primărie și se apucă de treabă. Ei bine, nu!”.

 

Dominic Fritz acuză că adversarii politici au brevetat o nouă metodă de a întârzia instalarea în funcții a primarilor Alianței USR-PLUS, pe modelul patentat la București, unde împotrva validării lui Nicuşor Dan au fost depuse nu mai puțin de 58 contestații.

Dosarul a fost înregistrat ieri la Tribunalul Timiș. Nu s-a acordat încă termen, dar Tribunalul are cinci zile să soluționeze. După care hotărârea se comunică prefectului, secretarului general și primarului declarat ales şi de abia atunci poate avea loc învestirea. Sunt în contact constant cu doamna prefect, care mă susține în demersul meu de a avea învestitura imediat ce este legal posibil”, transmite Dominic Fritz.

Acesta se declară îngrijorat de faptul că „intrăm în scenariul roșu în epidemia de covid-19, vine iarna, Primăria trebuie să rezolve probleme urgente la Colterm, în Primărie așteaptă teancuri de acte să fie semnate și unora le arde de jocuri politice pe spezele timișorenilor”.

Dominic Fritz îşi exprimă încrederea că înțelepciunea va învinge, că va fi învestit săptămâna viitoare și „ne putem apuca de treabă cu o majoritate stabilă în Consiliul Local”.

Învestirea în funcţie fusese programată pentru marţi, 27 octombrie.

Print Friendly, PDF & Email