Dominic Fritz, la doi ani de mandat: “Ziua de azi nu este despre laudă, ci despre gratitudine”

Foto: PMT

La doi ani de la preluarea mandatului de primar al Timişoarei, Dominic Fritz și-a prezentat Raportul de Guvernare Locală, cele mai importante realizări și progresul pe angajamentele sale electorale şi și-a anunțat candidatura pentru 2024.

 

„Ziua de azi pentru mine nu este despre laudă, ci despre gratitudine. Vreau să mulțumesc tuturor celor mulți, care au făcut posibil tot ce s-a mișcat în Timișoara în ultimii doi ani. (…)Vă mulțumesc că va implicați acolo unde v-ați găsit locul. În administrație, în USR, în firma voastră, într-un ONG, în biserică, în sport, în cultură, nu ne lăsăm, ne susținem reciproc, și cu încredere și ambiție. Mișcăm Timișoara, împreună”, a transmis Dominic Fritz.

Primarul Timişoarei spune că, după o pandemie și o criză umanitară creată de război, unde comunitatea timișoreană s-a implicat și s-a solidarizat alături de administrația locală, schimbarea începe să fie vizibilă: “Administrația USR a investit 626 de milioane de lei în Timișoara – reabilitări de bulevarde majore pentru pietoni, bicicliști, șoferi, schimbarea flotei de transport învechite, spitale și școli construite de la zero. Pentru prima oară, Primăria Timișoara se digitalizează cu adevărat și se transparentizează, cetățenii sunt ascultați pentru proiectele de regenerare urbană precum în Piața Traian”.

După doi ani de mandat, admite Dominic Fritz, încă nu a ajuns la toate rezultatele luate în calcul, dar spune că nici nu a promis o baghetă magică şi adaugă că un lucru a devenit clar: “că am schimbat regulile jocului. Că digitalizarea, profesionalizarea, deschiderea față de cetățean, de mediul privat și de societatea civilă, cheltuirea banilor cu chibzuință, atragerea de bani europeni pentru investiții, egalitatea în fața legii nu sunt doar sloganuri de campanie, ci sunt bazele bunei guvernări devenită realitate. Până la urmă, asta este miza Timișoarei în următorul deceniu: să ne asumăm ambiția noastră de a deveni din nou un reper pentru dezvoltarea României, şi poate chiar pentru dezvoltarea Europei. Să nu ne lăsăm intimidați de provincialismul cinic al celor care sabotează oportunitățile orașului pentru propriile orgolii, pofte personale și acces la privilegii. Timișoara țintește mai sus!”.

Edilul Timişoarei și-a anunțat candidatura pentru un nou mandat, în 2024.

Raportul de Guvernare Locală este disponibil online pe pagina dominicprimar.ro/raport-2022.

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email