USR Timiș și Timișoara au organizat, weekend-ul trecut, o Academie Politică pentru membrii săi, cu sprijinul Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate. Aceasta este a doua ediție a Academiei Politice USR Timiș și Timișoara care a avut invitați intelectuali publici din Timișoara și din ţară, experți în domenii conexe politicii.
Tema acestei ediţii a Academiei Politice, Povestea noastră, a inclus dezbateri și ateliere despre valorile democrației liberale, despre pericolul curentelor populist identitare și „contra-povestea pe care liberalismul este dator să o spună, pentru a învinge în alegeri”. Membrii USR au aflat informații despre ALDE Europe și despre noile partide liberal-reformatoare din țările vecine care confruntă cu aceleași probleme ca România: corupție, politizarea justiției, captura presei și erodarea democrației. Peste 100 de membri ai USR au învățat și tehnici practice, de la instrumente legislative de opoziție, până la storytelling și combaterea fraudelor electorale care, spun reprezentanţii USR Timiş, „din păcate, sunt în continuare o practică a vechilor partide în mediul rural, inclusiv în județul Timiș”.
În marja Academiei Politice a USR Timiș și Timișoara s-a desfașurat prima ediție a proiectului Dialoguri timișorene organizat de think tankul Civic Tm, cu sprijinul Fundației Friedrich Nauman pentru Libertate, care își propune să dezbată idei și fenomene care depășesc granițele orașului, dar au impact asupra lui, cu invitați de anvergură națională. Prima ediție a fost un dialog între Dominic Fritz, primarul Timișoarei și politologul Cristian Pîrvulescu, cu tema: „Viitorul Europei va fi liberal, sau nu va fi deloc?”.
Ultimele comentarii