Teodor Baconschi, în dialog cu Mircea Mihăieş, despre starea democrației contemporane

Foto: Arhiva personală

Deja binecunoscuta serie de evenimente a Universităţii de Vest din Timişoara, „La UVT, Cultura este Capitală”, organizată de Mircea Mihăieş, îl are ca invitat săptămâna aceasta pe fostul ministru al Afacerilor Externe şi diplomatul Teodor Baconschi.

 

La această nouă conferință din seria „La UVT, Cultura este Capitală”, invitatul profesorului universitar Mircea Mihăieș, Teodor Baconschi, va aborda tema Apocalipsa pentru toți. De la falimentul Utopiei la nihilismul democratic. Cei doi propun publicului un dialog inedit despre relațiile internaționale și starea democrației contemporane. „Cu un titlu cel puțin la fel de interesant precum vasta sa experiență profesională suntem siguri că acest eveniment va îmbogăți lumea ideailor și spiritualitatea comunității noastre”, transmit reprezentanţii Universităţii de Vest din Timişoara.

Evenimentul va avea loc exclusiv online marţi, 11 mai, începând de la ora 18. Conferința va fi transmisă live pe pagina de Facebook a UVT şi pe pagina web a UVT.

După un doctorat în antropologie religioasă și istorie comparată a religiilor la Universitatea Paris-Sorbonne (Paris IV, 1995), Teodor Baconschi a urmat studii post-doctorale la New Europe College (București, 1996). A fost director al Editurii Anastasia (1995-1996), apoi redactor-șef în TVR (emisiunea Viața spirituală, 1997). În 1997 a intrat în diplomaţie, fiind, pe rând, ambasador al României la Sfântul Scaun (1997-2000), director general în Ministerul Afacerilor Externe (2001-2002), ambasador al României în Republica Portugheză (2002-2004); secretar de stat pentru afaceri globale în MAE (2004-2006), consilier prezidențial (2006-2007), ambasador al României în Republica Franceză și Principatul de Monaco (2007-2009); ministru al Afacerilor Externe (2009-2012). A fost distins cu Marea Cruce a Ordinului Pius IX (Vatican), Ordinul Sfintei Agatha (San Marino), Comandor Stella della solidarieta italiana, este Cavaler al Ordinului de Merit (ordin conferit de Portugalia), Comandor al Legiunii de Onoare (Franța) şi Cavaler al Ordinului Serviciu Credincios (România).

 

Citiţi şi:

 

 

Print Friendly, PDF & Email