Deputat PNL Marilen Pirtea: „Modul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje în traficul din Timişoara”

Foto: PNL

Deputatul liberal Marilen Pirtea atrage atenţia că, odată deschiderea anului școlar, în Timişoara traficul este sufocat la orele de vârf, peste acest inconvenient suprapunându-se modul în care se gestionează colectarea deșeurilor menajere şi care produce blocaje în trafic. Acesta solicităm Primăriei să analizeze schimbarea graficului de colectare a mașinilor Retim.

 

Odată cu începerea toamnei, deschiderea anului școlar și revenirea din concedii, traficul Timișoarei se aglomerează în orele de vârf, indiferent de zonă. În plus, mai ales la primele ore ale zilei, între 7 și 9 dimineața, programul de colectare a deșeurilor menajere produce blocaje succesive pe multe străzi din cartierele aglomerate, exact în intervalul în care traficul se aglomerează, oamenii pleacă la muncă sau cu copiii la școală”, atenţionează deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea.

Acesta acuză că mașinile Retim-ului produc tot mai multe blocaje în trafic, la orele în care o mare parte din timișoreni caută să se încadreze într-un program fix și să ajungă la muncă sau la școală: „A devenit aproape imposibil să «scapi» dimineața fără un blocaj cauzat de mașinile serviciului municipal de salubritate.” Deputatul liberal este de părere că miile de cazuri în care programul normal de dimineață al oamenilor a fost dat peste cap, prelungindu-se prin întârzieri foarte mari, ar trebui să reprezinte un motiv suficient de solid pentru regândirea graficului după care este organizat programul de colectare a deșeurilor menajere cu mașinile Retim-ului.

„Este evident că s-a creat un orizont de așteptare în comunitatea timișoreană pentru o decizie luată la nivelul executivului Primăriei Municipiului Timișoara față de această frecventă perturbare a traficului din oraș. Solicităm și pe această cale reprezentanților din administrația locală să analizeze, alături de operatorul de salubritate, propunerea unui grafic schimbat pentru circuitul mașinilor de colectare deșeuri, astfel încât intervalul de vârf al zilelor lucrătoare, între 7 și 9 dimineața, să fie degrevat de potențialele blocaje”, propune Marilen Pirtea.

Print Friendly, PDF & Email