Contrele publice pe tema suspendărilor continuă în PNL Timiş

Alin Nica. Foto: PNL Timiş

După ce Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara a acuzat conducerea interimară a PNL Timiş de suspendări nestatutare – invocând Comisia de organizare a alegerilor din PNL care a decis că, în perioada alegerilor, sunt interzise suspendările sau excluderile din partid – PNL Timiş transmite că decizia de suspendare este statutară și rămâne valabilă.

 

„Completarea deciziei COCON nr. 4 din 8 iunie 2021, transmisă astăzi de către Comisia de Organizare a Congresului PNL, intră în vigoare pentru perioada viitoare și nu are efect retroactiv. La momentul votării suspendării celor 20 membri ai PNL Timișoara de către forurile statutare îndreptățite în acest sens, se afla în vigoare Decizia COCON nr. 4 din 8 iunie 2021, drept urmare, decizia de suspendare este statutară și rămâne valabilă”, transmite, prin Biroul de Presă, PNL Timiş la a cărui conducere interimară se află Alin Nica.

Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara a anunţat că a primit din partea Comisiei de organizare a alegerilor din PNL decizia potrivit căreia  „în perioada desfășurării alegerilor de la toate nivelurile, se interzic radierile, transferurile, excluderile și suspendările membrilor din baza de date, cu excepția prevederilor art. 22, pct. 2, lit. e-i”.

Reprezentanţii Biroului Politic Local ales al PNL Timișoara afirmă că niciun membru al PNL Timiş suspendat nu se regăsește în situația menţionată la art. 22, care se referă la pierderea calității de membru al PNL – prin retragere, radiere sau excludere – în caz de deces, de condamnare penală definitivă, ca urmare a stabilirii de către instanțele de judecată a calității de colaborator al Securității sau interzicerea exercitării drepturilor cetățenești prin hotărâre judecătorească.

Prin urmare atragem atenția conducerii județene interimare a PNL Timiș că deciziile de suspendare ale colegilor noștri sunt nestatutare, așa cum Biroul Politic Local ales al PNL Timișoara a susținut de la bun început”, transmit reprezentanţii Biroului Politic Local ales al PNL Timișoara.

 

 

Print Friendly, PDF & Email