Concert grandios, la aniversarea a 25 de ani de înfrățire a Timişoarei cu Gera

Concertul susţinut pe scena Teatrului Altenbug din Gera. Foto: Ronny Ristok

Timișoara sărbătorește anul acesta 25 de ani de înfrățire cu orașul german Gera. Momentul aniversar este marcat printr-o serie de schimburi culturale și diplomatice între cele două orașe. Un proiect cultural de amploare în cadrul evenimentului este spectacolul „Gurre-Lieder”, de Arnold Schoenberg, susţinut de Filarmonica Banatul din Timișoara, Opera Română din Timişoara, Filarmonica Altenburg din Gera şi coruri de copii din cele două oraşe.

 

Producția implică patru concerte susținute de peste 350 de artiști de la Filarmonica Banatul, Opera Națională din Timișoara, Liceul de muzică „Ion Vidu” Timișoara, Corul de copii Rutheneum Gera, Orchestra și corul Althenburg Gera Theater.

Primele două spectacole au avut loc săptămâna trecută, la Gera, iar acum a venit rândul Timișoarei să ofere acest moment artistic. Cele două reprezentanții ale concertului Gurre-Lieder, de Arnold Schoenberg, vor fi susținute de către artiștii din cele două orașe partenere, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea, în zilele de 28 şi 29 septembrie, de la ora 19, în Parcul Rozelor din Timișoara. Acest proiect cultural este finanțat de Primăria Timișoara și de Ministerul Federal al Culturii din Germania, în cadrul programului cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii.

Pentru acest eveniment la Timişoara au venit oficialități de rang înalt din Germania: vicepreședinta Bundestag-ului, Kathrin Göring-Eckardt, ambasadorul Republicii Federale Germane în România,  Peer Gebauer, primarul orașului Gera, Julian Vonarb, precum și importanți membri ai delegațiilor germane.

Oaspeții germani vor participa sâmbătă, de la ora 10.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, la ceremonia festivă dedicată aniversării a 25 de ani de la înfrățirea dintre Timişoara şi Gera.

 

Print Friendly, PDF & Email