Aprinderea iluminatului festiv a dat startul Târgului de Crăciun de la Timişoara

Foto: Constantin Duma

Deschiderea Târgului de Crăciun și aprinderea iluminatului festiv de sărbători s-au făcut în prezenţa a mii de timişoreni.

 

Târgul de Crăciun de la Timișoara, ajuns la cea de-a XIII-a ediţie, a fost deschis duminică seara în prezenţa a mii de oameni. Momentul a fost marcat prin aprinderea luminilor de sărbători, mai mult de 500.000 de beculețe şi o cupolă luminoasă de mari dimensiuni împodobind, începând din seara de 1 decembrie, zona centrală a Timişoarei.

Iluminatul festiv a fost inaugurat de primarul Nicolae Robu, moment urmat de o serie de proiecții luminoase făcute pe faţadele clădirilor istorice din Piața Victoriei.

Târgul de Crăciun, organizat în acest an atât în Piața Victoriei, cât și Piața Libertății, rămâne deschis pe toată perioada săbătorilor.

Piaţa Libertăţii găzduieşte patinoarul, având o suprafaţă mai mare decât anul trecut (1000 mp), dar şi “Căsuţa lui Moş Crăciun”, unde vor avea loc ateliere pentru copii, căsuţe ale meşterilor populari, un carusel, maşinuţe şi diverse jocuri pentru copii. În plus, în weekend, între orele 14-17, pe întreaga durată a târgului, Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara va asigura plimbări gratuite cu trenuleţul, în Piaţa Libertăţii şi Piaţa Victoriei..

Cât priveşte zona comercială, în Piaţa Victoriei şi în parcarea Modex sunt amenajate 100 de căsuţe în care sunt comercializate produse gastronomice tradiţionale, decoraţiuni specifice Crăciunului, obiecte personalizate. Dacă zona produselor gastronomice din Piaţa Huniade va fi accesibilă până în 5 ianuarie, în Piaţa Victoriei căsuţele vor rămâne deschise până în 12 ianuarie 2020.

Referitor la programul artistic, acesta va îmbina concertele de colinde cu momentele artistice dedicate Revoluţiei din Decembrie 1989. În acest an pe scena din Piaţa Operei vor urca Cargo, Pro Musica, Rezident Ex, Phoenix, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Rusu Band, Mihai Trăistariu, Ami, Andreea Bănică, Florentina şi Petre Giurgi, Adrian Stanca, corala Contrast şi Petrică Moise, dar şi trupe şi artişti locali precum: Maryliss, Amalia Gaită, Skywalkers, SuddenFeel, Epoka, Box Office, Pastiche, Trupa Vest, Peregrinii, Skywalkers, Remember, Pseudonym.

 

Print Friendly, PDF & Email