14 muzee şi galerii de artă îşi deschid porţile la Timişoara, în Noaptea Muzeelor

Muzeul de Arta Timisoara Foto Muzeul de ArtaNoaptea Muzeelor, ajunsă la a XII-a ediţie, va fi marcată de o premieră. Publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile culturale care îşi deschid porţile cu prilejul acestui eveniment.

 

La Timişoara, Noaptea Muzeelor este coordonată de Asociația Timișoara- Capitală Culturală Europeană, iar instituțiile participante sunt Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Banatului Timișoara, Muzeul Satului Bănățean Timișoara, Memorialul Revoluției din Timișoara, Muzeul Consumatorului Comunist Timișoara, Colecția de Artă Veche Bisericească, de la Catedrala Mitropolitană Timișoara, Expoziția Catedralei Romano- Catolice a Diecezei de Timișoara, Galeriile „Calina”, „Calpe”, „Mansardă” – de la Facultatea de Arte și Design Timișoara, „Vitralia”, „Pro Armia”, „Helios”, „Pygmalion” şi de Casa Artelor/ Curtea cu castan.

Programul detaliat poate fi citit aici: www.timsoara2021.ro.

În acest an, în premieră, publicul va avea acces la un ghidaj audio-video, disponibil pe telefoanele mobile, pentru instituţiile culturale care îşi deschid porţile cu prilejul acestui eveniment. Aplicația gratuită pentru telefoanele mobile este izi.TRAVEL pe care sunt prezente deja multe dintre muzeele lumii. Pe platformă se găsesc ghiduri audio pentru Muzeul de Artă Timișoara, Muzeul Satului Bănățean și Memorialul Revoluției Timișoara, care pot fi accesate în secţiunea “Răsfoiţi ghidaje”.

În timpul Nopţii Europenă a Muzeelor – o acţiune iniţiată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa și patronată de Consiliul Europei, UNESCO şi Consiliul Internaţional al Muzeelor –, mii de muzee şi instituţii culturale din 30 de ţări europene își aprind luminile și își deschid porțile. Anul acesta, evenimentul este sărbătorit în peste 3.000 de muzee din UE. În România, Noaptea Muzeelor este organizată de Reţeaua Naţională a Muzeelor, membru în conducerea celei mai mari rețele pan-europene a muzeelor Network of European Museum.

Print Friendly, PDF & Email