„Manipulările” Teatrului Maghiar din Timișoara deschid Festivalul Thealter, în Szeged

Manipulari spectacol Foto Teatru Csiky  GergelyUn spectacol al Teatrului Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara, deschide Festivalul Thealter, în Szeged.

 

Cea de-a 25-a ediție a Festivalului Thealter, din Szeged, Ungaria, se va deschide, vineri, 17 iulie, de la ora 19, în Sinagoga Veche, din Szeged, cu Manipulări, un spectacol  al Teatrului Maghiar de Stat ”Csiky Gergely”, din Timișoara, realizat în coproducție cu trei prestigioase companii est-europene: Via Negativa, din Slovenia, Asociația Maszk, din Ungaria, și Teatrul „Kosztolanyi Dezso”, din Serbia. Concepția, regia și decorul îi aparțin lui Bojan Jablanovec, fondatorul proiectului Via Negativa, anunţă reprezentanţii Teatrului Maghiar, printr-un comunicat.

Spectacolul a fost conceput, creat și jucat de actorii Magyari Etelka, Mátyás Zsolt Imre, Borisz Kucsov, Formanek Csaba, Levko Esztella, Szorcsik Kriszta, Mészáros Gábor.

Premiera Manipulări și, totodată, unica reprezentație a spectacolului la Timișoara, până acum, a avut loc cu ocazia deschiderii Festivalului Euroregional de Teatru TESZT, în luna mai. „Reacția publicului a fost una intensă atunci, iar reprezentația a generat  discuții aprinse pe tema salvării actorului de la autodistrugere pe scenă de dragul actului artistic. Cea de-a doua reprezentație a avut loc, cu un răsunător succes, în iunie, în cadrul Festivalului Infant de la Novi Sad”, spune Laura Guţu, Teatrul de la Maghiar de Stat „Csiky Gergely”, din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email