Sculptură live, în Noaptea Muzeelor

Sculptura Linda saskia Menczel Foto ArtistCasa Artelor îşi va întâmpina publicul, în Noaptea Muzeelor, nu doar cu o expoziţie semnată Linda Saskia Menczel, ci şi cu o sculptură live.

 

Devenire, expoziţie sculptorului Linda Saskia Menczel, găzduită de Casa Artelor, în perioada 16 – 25 mai, este o dublă expoziție – de sculptură și grafică. În Noaptea Muzeelor, organizată în 21 mai, de la ora 21.30, aceasta va fi însoţită şi de un „live action sculpture” care va demonstra o turnare pe doi tineri, Emanuel Perciun și Daiana Bagiu. Evenimentul va crea o piesă care vorbește despre relația dintre bărbat și femeie, dar și despre dualitatea lumii acesteia.

Expoziția Devenire, anunţă organizatorii, are ca temă intrarea și ieșirea din viață a sufletului având gazdă și martor timpul, cizelarea sufletului uman între cele două repere fixe sau, cu alte cuvinte, dinamica între patru actori principali: nașterea, moartea, timpul și sufletul.

Citeşte şi: 14 muzee şi galerii de artă îşi deschid porţile la Timişoara, în Noaptea Muzeelor 

Lucrările de sculptură sunt realizate în colaborare organică cu texte scrise de preotul conf. univ. dr. Constantin Necula, de Romeo Petrasciuc, de Linda Saskia Menczel, cât și citate ale sfinților mai vechi și mai noi.

„Lucrări în tehnica de sculptură care a lansat-o în 1998, turnarea pe model viu în ghips și tifon, de această dată sunt completate cu lucrări de grafică și piese din bronz”, mai spun organizatorii.

Print Friendly, PDF & Email