Concurs internaţional de soluţii pentru realizarea viitoarei Săli Polivalente şi a noului stadion

Nicolae RobuTimişoara nu va avea o sală polivalentă de mare capacitate până la finalul lui 2015, dar va putea figura în viitorul ceva mai îndepărtat pe lista oraşelor care vor putea organiza competiţii sportive de anvergură internaţională şi mari concerte. Primarul Nicolae Robu a anunţat organizarea unui concurs internaţional de soluţii care vizează realizarea noului stadion şi a viitoarei săli polivalente a oraşului.

 

Primarul aspiră la proiecte la standarde mondiale

Edilul-şef al Timişoarei, Nicolae Robu, şi-a motivat decizia prin aceea că „nu se poate proceda pompieristic în cazul unor proiecte atât de scumpe şi care se realizează rar şi pe termen lung”. Vorbind despre proiectul de buget al oraşului, care va fi prezentat cel mai probabil, potrivit precizărilor primarului, până la finele săptămânii viitoare, Nicolae Robu a făcut referire şi la intenţia de a identifica pentru anul în curs variante cât mai complexe de finanţare, care să implice, pe lângă posibilitatea accesării de fonduri eu­ropene, o componentă guvernamen­tală, componente din bugetul local şi o posibilă componentă privată.

Primarul a evocat pro­iectele refe­ritoare la construirea unui nou stadion şi a unei săli polivalente cu o capa­citate de 15.000 de locuri, pro­iecte ca­re „sunt ale Primăriei Timi­şoara şi ca­re se vor realiza pe terenul Primăriei Ti­mişoara, din sursele pe care le vom putea accesa”.

De altfel, vorbind despre cele două proiecte primarul a anunţat şi că acest an va aduce cu sine o premieră, care va consta în lansarea unui concurs internaţional de idei, proiecte şi soluţii: “Acest gen de proiecte nu se pot reali­za pompieristic, fiindcă sunt scumpe şi se fac rar, aşa că ele trebuie realizate la cele mai înalte standarde mondiale”.

Primarul a explicat că proiectele care vizează realizarea viitorului stadion şi a sălii polivalente „nu sunt supradimensionate, aşa cum apreciază unii”, şi că „este recomandabil, atunci când gândeşti pe termen lung, să rea­lizezi obiective cu care să poţi intra în circuitul de nivel înalt de organizare de competiţii sportive şi de concerte”.

Întrebat dacă e posibil ca Timişoa­ra să finalizeze proiectul de construire a sălii polivalente până la finalul lui 2015, primarul spune că „nu prea există şanse”, dar că în cursul anului va fi lansat concursul internaţional de pro­iecte şi că înspre jumătatea acestui an oraşul va avea totuşi finalizată noua Sa­lă Polivalentă a Politehnicii, proiect realizat în parteneriat de Consiliul Lo­cal şi Universitatea Politehnica Timi­şoara.

Print Friendly, PDF & Email