Un timişean contribuie la realizarea unei platforme inteligente regionale

Marian VasileRegiunile din Europa îşi vor putea cunoaşte mai bine avantajele, în urma unui proiect al Adunării Regiunilor Europene, iniţiat de Comisia Economică şi de Dezvoltare Regională.

Subiectul a fost abordat zilele trecute la Strasbourg, în cadrul unei şedinţe a Biroului Executiv al Adunării, la care a participat şi Marian-Vasile, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi preşedinte al Comisiei Economice şi de Dezvoltare Regională din cadrul Adunării Regiunilor Europene. Potrivit acestuia, obiectivul proiectului este de a identifica, dezvolta şi exploata atuurile regiunilor din Europa, U.E. şi non-U.E., în acest sens urmând să fie lansată, împreună cu alte instituţii, o platformă inteligentă regională. Aceasta presupune, într-o primă etapă, realizarea unui studiu comparativ folosind un indicator de măsurare a dezvoltării regiunilor creat de A.R.E., care include PIB-ul, calitatea vieţii şi alţi câţiva indicatori statistici.

Sectorul I.M.M.-urilor este esenţial pentru economia tuturor regiunilor astfel că Adunarea Regiunilor Europene, prin Comisia 1, intenţionează să dezvolte platforma «O sută de I.M.M.-uri dinamice din Europa». Acestea vor beneficia de promovare prin intermediul A.R.E., conformă codului etic propriu, de la apariţii în cataloagele Adunării, până la accesarea unei infrastructuri online pe care A.R.E. o va crea”, spune Marian Vasile.

Un alt subiect abordat în cadrul şedinţei a fost legat de participarea A.R.E. la Summitul European de Afaceri 2014, care va avea loc pe 14 şi 15 mai la Bruxelles. Pentru acest eveniment, la care vor fi prezenţi peste 1.500 de participanţi din 60 de ţări şi comisari europeni, Comisia 1 pregăteşte un workshop.

Un alt eveniment important pregătit de A.R.E. este Pactul de la Istanbul, în luna mai a acestui an. Prin această acţiune se urmăreşte promovarea regiunilor membre A.R.E. în rândul celor mai puternice 40 de regiuni care nu sunt membre ale A.R.E., atragerea acestora din urmă fiind un alt obiectiv al evenimentului. Atât Summitul, cât şi Pactul oferă regiunilor, inclusiv judeţului Timiş, o vizibilitate majoră, dă asigurări Marian Vasile.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email