Claudia Boghicevici, la Timişoara: “Dublarea alocației pentru copii este o probă de normalitate”

Claudia Boghicevici si Mariana Nagy Foto PNL TimisReprezentanții Comisiilor de Muncă din cadrul PNL Timiş şi PNL Arad s-au reunit, la Timișoara, la sfârşitul săptămânii trecute, pentru a conveni asupra unor direcții viitoare de intervenție în domeniul politicilor sociale naţionale. În context, au fost dezbătute Legea meşteşugurilor, Legea asistenţei sociale şi plasamentul familial.

 

Dan Diaconu: “Există mare nevoie de modificări la Legea asistenței sociale”

Ședința Comisiei de Muncă şi Protecţie Socială a PNL Timiş a fost condusă de Mariana Nagy, preşedinte al Comisiei în cadrul PNL Timiş, printre invitați numărându-se membri ai Comisiei similare din PNL Arad, precum şi deputatul PNL de Arad Claudia Boghicevici, vicelider al Grupului Parlamentar al PNL.

Referindu-se la temele dezbătute în cadrul întâlnirii, copreședintele PNL Timișoara, Dan Diaconu, a apreciat, în debutul dezbaterilor, abordând problemele din perspectiva aspectelor practice cu care se confruntă în activitatea din cadrul administrației publice locale, că operarea unor modificări ale Legii asistenței sociale este oportună. “Temele discutate astăzi sunt extrem de importante și spun asta nu doar din perspectiva de membru PNL, ci mai mult din perspectiva unui om din administrație, om care se lovește de multe din problemele pe care le tratați aici, mai ales din zona de asistență socială, aceasta fiind una dintre preocupările pe care administrația locală le are. Am aflat și despre preocupările de propuneri legislative pe care le aveți în vedere, mi se pare o idee extraordinară, există mare nevoie de modificări la Legea asistenței sociale”, a apreciat Dan Diaconu.

La rândul său, deputatul Claudia Boghicevici a evocat demersurile concertate întreprinse de PNL în ce privește amendamentul vizând dublarea alocaţiei de stat pentru copii, adoptat în Camera Deputaților, săptămâna trecută, în urma inițiativei depuse de PNL. Potrivit Claudiei Boghicevici, amendamentul, în urma căruia alocația de stat pentru copii a crescut de la 42 la 84 de lei, în vreme ce alocațiile pentru copiii cu dizabilități au fost majorate la 200 de lei lunar, se va dovedi benefic pentru 3,5 milioane de copii. „Adoptarea amendamentului PNL de dublare a alocației pentru copii este o probă de normalitate, dar și un semnal puternic privind deruta din actuala majoritate parlamentară din jurul PSD”, spune deputatul PNL.

Liberalii vor să îmbunătăţească Legea Meşteşugurilor, Legea Asistenţei Sociale şi plasamentul familial

Preşedintele Comisiei de Muncă din PNL Timiş, Mariana Nagy, afirmă că întâlnirea de la Timișoara face parte dintr-o serie de ședințe lunare care vor fi organizate de Comisia de Muncă, Familie şi Protecţie Socială a PNL Timiş.

În cadrul acestor acțiuni se intenționează dezbaterea unor subiecte de interes major și formularea de propuneri care să se dovedească fezabile și care să își dovedească aplicabilitatea directă în societate.

În ceea ce privește Legea meşteşugurilor, Legea asistenţei sociale şi plasamentul familial, Mariana Nagy a anunțat că toate cele trei tematici vor fi analizate în următoarea perioadă, iar în cadrul viitoarei ședințe lunare a  Comisiei vor fi înaintate propunerile concrete ale specialiștilor liberali în domeniu, vizând ameliorarea acestor proiecte legislative.

Print Friendly, PDF & Email