Sute de copii, ajutaţi în cei 20 de ani de existenţă a Satului de Copii “Rudolf Walther”, din Timişoara

Fundatia KinderzukunftKinderzukunft – Fundaţia Rudolf Walther – Filiala din Timişoara marchează zilele acestea 20 de ani de existenţă, prin organizarea mai multor activități, cu și pentru copii, declarând săptămâna 15 – 19 septembrie „Săptămâna porților deschise”.

 

Astfel, la etajul întâi al Iulius Mall are loc, începând din aceastză după-amiază, o expoziţie de pictură şi fotografie, compusă din lucrări ale copiilor realizate în cadrul cercului de pictură, sub îndrumarea artistei plastice Adriana Oancea, plus o selecție de fotografii din „Satul de copii Rudolf Walther”.

Miercuri, 17 septembrie, de la ora 16, în sala de sport a fundației va avea loc Cupa Rudolf Walther la badminton. La competiție vor participa și copii de la alte două școli din Timișoara.

Joi, 17 septembrie, de la ora 16, este programată Cupa Rudolf Walther la fotbal, care va reuni mai multe generații de copii, foști beneficiari ai serviciilor oferite de fundație.

Saptămâna aniversară se va încheia cu o recepție organizată în semn de recunoştință pentru sponsorii, partenenerii și voluntarii organizației care au susținut Kinderzukunft – Fundația Rudolf Walther – Filiala din Timișoara în efortul de a asigura un trai mai bun pentru un număr cât mai mare de copii și tineri. „Sute de copii au crescut sub ochii noștri, au visat, au învățat și au devenit adulți responsabili. Ei sunt motivația pentru care dorim ca activitatea Kinderzukunft  începută acum 20 de ani să meargă mai departe”, declară Cristian Popescu, directorul organizației.

Istoricul fundaţiei se leagă de primele transporturi umanitare pe care omul de afaceri german Rudolf Walther le-a adus în România imediat după Revoluţia din Decembrie 1989. “Situaţia în care se aflau căminele de copii la acea dată, precum şi recunoştinţa faţă de ţăranul român care i-a salvat viaţa în timpul celui de-al Doilea Război Mondial l-au determinat pe Rudolf Walther să pună bazele fundaţiei şi ale «Satului de copii» ce îi poartă numele”, mai spune Cristian Popescu.

De la înfiinţarea Kinderzukunft – Fundaţia Rudolf Walther – Filiala din Timişoara, în 19 septembrie 1994, sute de copii au beneficiat de cazare, mâncare, tratament medical, educaţie şi pregătire profesională, precum şi de reintegrare socială.

Print Friendly, PDF & Email