PNL Timiș a creat Colegiul de Guvernanță Academică

Un organism menit să reunească personalitățile liberale ale mediului academic din Timișoara

Nicolae Robu si Dan PopaUn organism unic la nivel național a fost creat în interiorul organizației județene Timiş a PNL: Colegiul de Guvernanță Academică. Structura, care reunește personalități liberale ale mediului academic timișean, își propune să creeze un cadru de lucru dedicat personalităților partidului. 

 

Co-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu, anunță că, în urma unei decizii recente a structurii de conducere a PNL, a fost creat, în cadrul filialei județene Timiș a partidului, un organism unic la nivel național, care se va numi Colegiul de Guvernanță Academică. Noua structură va reuni o seamă de personalități ale vieții academice timișene care ocupă poziții de conducere în cadrul universităților din Timișoara.

Nicolae Robu a apreciat, în context, că decizia de înființare a acestei structuri reprezintă o dovadă de prețuire față de exponenții mediului academic. Referitor la care a adăugat că, prin natura activității pe care o desfășoară, adaugă plus-valoare orașului și sunt, prin instituțiile pe care le reprezintă, factori ce contribuie la atragerea de investiții. „Prezența unui număr mare de companii de prim rang în Timișoara se datorează unui set de valențe de atractivitate”, a apreciat co-președintele PNL Timiș, Nicolae Robu. Care a precizat că s-a creat astfel „un cadru de lucru dedicat personalităților partidului”.

În plus, mai spune el, acest organism reprezintă și o dovadă în plus a faptului că PNL acordă atenție și importanță personalităților din mediul academic, cercetătorilor, dar și studenților, care „dau forță și valoare Timișoarei”, inclusiv prin nota de nonconformism specifică. Și aceasta întrucât, a mai opinat acesta, o societate dinamică are nevoie de nonconformism, pentru a nu rămâne în captivitatea propriilor limitări pe care și le impune.

Colegiul de Guvernanță nu e prevăzut în statutul partidului, ci a fost creația noastră, a celor din Comitetul Executiv. Acesta va fi un instrument, un mod de lucru altfel decât ceea ce se întâmplă în Comisia  de Educație și Învățământ. El aparține Biroului Județean Timiș al PNL și este unic în țară, nu mai există nicăieri așa ceva”, afirmă la rândul său, celălalt co-președinte al PNL Timiș, Dan Popa.

Print Friendly, PDF & Email