PSD Timiş cere aducerea secretarului Primăriei Timişoara în faţa Comisiei de Disciplină a Prefecturii Timiş

Catalin-Tiuch foto latConsilierii locali ai PSD intenţionează să iniţieze un proiect de hotărâre care să vizeze schimbarea din funcţie a secretarului instituţiei, Ioan Cojocari. Şi îi solicită public primarului Nicolae Robu să acţioneze toate pârghiile legale pentru aducerea secretarului general al Municipalităţii în faţa Comisiei de Disciplină a Prefecturii Timiş.

 

Deputatul PSD Cătălin Tiuch (foto) a reiterat, joi, faptul că recenta decizie a Curţii de Apel Timişoara, legată de finanţările ilegale acordate echipei de fotbal ACS Poli Timişoara, în perioada fostei administraţii locale, îi determină pe reprezentanţii PSD să îi solicite, în continuare, primarului Nicolae Robu să dispună măsurile necesare vizând eliberarea din funcţie a secretarului general al instituţiei, Ioan Cojocari: „Solicităm public începerea demersurilor de suspendare sau schimbare din funcţie a secretarului Ioan Cojocari”.

Cătălin Tiuch a mai spus că reprezentanţii PSD sunt rezervaţi cu privire la proiectele de acte normative care au avizele de legalitate semnate de către secretarul general Primăriei Timişoara, Ioan Cojocari, şi apreciază drept suspectă protecţia pe care primarul Nicolae Robu i-o oferă secretarului acestuia: “Mi se pare suspect modul în care Nicolae Robu îl protejează pe Ioan Cojocari. Nu știu ce au de împărțit, nu știu ce îi leagă”.

Deputatul social-democrat a apreciat şi că, fiind vorba despre o decizie a unei instanţe care relevă ilegalităţi comise în Primăria Timişoara, situaţia nu poate fi tratată într-o manieră expeditivă şi că ar trebui să genereze consecinţe.

Cătălin Tiuch a mai declarat, în context, că atât decizia Curţii de Apel Timişoara în cazul ACS Poli, cât şi recentele descinderi ale DNA în instituţie, pentru posibile ilegalităţi comise în aplicarea Legii 112 – situaţii pentru care apreciază că prima responsabilitate i-ar reveni tot secretarului Ioan Cojocari – ar trebui să reprezinte argumente suficient de solide pentru ca edilul să acţioneze pârghiile legale necesare pentru eliberarea din funcţie a secretarului general al Primăriei. Printre posibilele măsuri pe care primarul le-ar putea întreprinde, deputatul PSD a opinat că s-ar putea număra solicitarea adresată vizând aducerea secretarului Ioan Cojocari în faţa Comisiei de Disciplină. Comisie ar urma să întocmească un referat, despre care Cătălin Tiuch precizează că poate sta, ulterior, la baza redactării  unui proiect  de hotărâre de Consiliu Local care să vizeze schimbarea din funcţie a secretarului Ioan Cojocari: “Primarii pot să ceară prefectului să îi trimită în Comisia de Disciplină pe secretari. Eu nu ştiu să fi plecat vreo cerere de acest fel de la Primăria Timişoara către Prefectură, la Comisia de Disciplină. Există o iniţiativă în Consiliul Local. Dar trebuie o decizie de la Comisia de Disciplină, care să stea la baza acestei hotărâri de consiliu. Ca să ajungă la Comisia de Disciplină, trebuie ca executivul să ia atitudine”.

Cătălin Tiuch mai spune că procedura pentru schimbarea din funcţie a secretarului Primăriei impune ca, la baza hotărârii de Consiliu Local în acest sens – care ar trebui să fie adoptată cu votul a cel puţin două treimi din numărul consilierilor locali – trebuie să stea un referat elaborat de Comisia de Disciplină, despre care spune că este, în acest caz, comisie de specialitate: “Există deja un proiect, dar el nu are avizul unei comisii de specialitate”. Deputatul Cătălin Tiuch spune, însă, că un aspect problematic îl reprezintă faptul că, în acest moment, reprezentanţii PSD în Consiliul Local al Primăriei Timişoara nu deţin majoritate.

Print Friendly, PDF & Email