Universitatea de Vest din Timişoara urcă în Clasamentul mondial al universităților

Ajungând în top 150 mondial cu Facultatea de Limbi moderne

Universitatea de Vest Timisoara Foto EyeintheskyDacă anul trecut domeniul Limbi moderne de la UVT se situa în top 200 mondial, anul acesta Universitatea de Vest din Timişoara a reușit o clasare în top 150.

 

Rezultatele în acest nou clasament al universităților în funcție de domeniu, QS World University Rankings by Subject 2015 (DE PUS LINK pe QS…: http://www.topuniversities.com/), se bazează pe răspunsurile a 85.062 de academicieni, a 41.910 angajatori și pe analizarea a 17,3 milioane de lucrări de cercetare și peste 100 de milioane de citări, prin Scopus, baza de date bibliometrică Elsevier, se arată într-un comunicat de presă al Universităţii de Vest, trimis redacţiei.

Din România, alături de UVT în acest top 150 se mai află Universitatea din București, cu domeniul Limbi moderne. Cu 50 de poziții în urmă, în top 200, se află Universitatea „Babeș-Bolyai”, din Cluj-Napoca, tot  cu Limbi moderne, Universitatea din București, cu Lingvistică și Comunicare și Studii Media, iar în top 250, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași, cu Limbi moderne. Toate cele patru universități prezente în top sunt membre ale Consorțiului Universitaria.

Rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, declară că la acest rezultat s-a ajuns prin eforturi comune susținute a specialiștilor, cercetătorilor, cadrelor didactice, dar şi ale studenților, prin livrarea și producția de material științific cu impact internațional. „Mai mult, a contat substanțial și percepția angajatorilor asupra calității absolvenților, precum și părerea altor profesioniști recunoscuți la nivel mondial. Continuăm să lucrăm în aceeași direcție, spre rezultate cu impact nu doar local, ci și internațional”, mai spune rectorul Marilen Pirtea.

Anul trecut, UVT a fost singura universitate din România clasată în top 200 specializări.

Print Friendly, PDF & Email