Deputat PNL Marilen Pirtea: „De noi toţi depinde ca elevii să poată urma cursurile în deplină normalitate, pe termen lung”

Foto: UVT

Odată cu începutul noului an şcolar, responsabilitățile pentru respectarea regulilor de conduită anti-pandemică preventivă, pentru sănătatea elevilor și a tuturor celor care se află în mediul școlar sunt imense şi sunt, în egală măsură, ale profesorilor, elevilor şi părinţilor, spune deputatul PNL Marilen Pirtea: „De noi toţi depinde ca elevii să poată urma cursurile în deplină normalitate, pe termen lung”.

 

„Ne aflăm înaintea primei zile a anului școlar, o zi așteptată mai mult ca oricând, un altfel de început, după o lungă perioadă de școală atipică, în care formatul de lucru online și-a arătat limitele. Toți cei care participă la activitățile școlare își doresc să reintre într-un ritm normal al școlii, cu prezență fizică, cu bucuria interacțiunilor nemediate și cu toate beneficiile socializării directe în grupurile școlare”, spune deputatul PNL de Timiș, Marilen Pirtea.

Acesta reaminteşte că Ministerul Sănătății a decis ca elevii să-și desfășoare activitățile în bănci, în întregul sistem de învățământ, situația rămânând așa atâta vreme cât incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori nu va trece de pragul de 6, pe localitate, după acest prag urmând ca în localitățile în cauză cursurile să se desfășoare online, până la ameliorarea stării epidemiologice.

Marilen Pirtea consideră că Timișoara este avantajată de rata bună a vaccinării, printre cele mai mari din țară. Şi spune că: „Strategia publică pe care o vor aplica în comun Ministerul Educației și Ministerul Sănătății este aceea de a facilita cât de mult posibil vaccinarea, în centre foarte accesibile elevilor cu vârste de peste 12 ani, dar și dascălilor sau personalului nedidactic din școli. În plus, în universități se vor organiza centre de vaccinare, cum este, spre exemplu, centrul care va fi deschis la Universitatea de Vest din Timișoara”.

Deputatul liberal Marilen Pirtea le adresează elevilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor un îndemn la respectarea strictă a regulilor de protecție şi se declară convins că „vom reuși să desfășurăm un an școlar complet, în format fizic, prin grija pentru sănătatea proprie și a tuturor celor din jurul nostru, prin vaccinare și protejare”.

Print Friendly, PDF & Email