Aproape 300 de milioane de euro, bani europeni, atrași în Regiunea Vest

Sursă foto: ADR Vest

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest transmite că a semnat deja primele 100 de contracte de finanțare din noul Programul Regional Vest 2021-2027. Valoarea investițiilor finanțate până acum pentru regiune este de 400 de milioane de euro, din care aproape 300 de milioane de euro reprezintă fonduri nerambursabile.

 

Proiectele contractate vor aduce pentru cetățenii regiunii noastre sisteme de transport public moderne, eficiente și ecologice, piste de biciclete, drumuri județene modernizate. De asemenea, sunt finanțări menite să finalizeze investițiile începute pentru grădinițele, școlile, liceele și universitățile din regiune, pentru reabilitarea termică a blocurilor de locuințe și a clădirilor publice, pentru restaurarea obiectivelor de patrimoniu și regenerare urbană, transmit reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest.

Microîntreprinderile din regiune sunt printre beneficiarii fondurilor contractate, pentru achiziția de echipamente noi și performante, tehnologii avansate sau investiții în spații de producție, în scopul creșterii competitivității.

În prezent pot fi depuse proiecte pe următoarele componente în cadrul Programului Regional Vest: universități – până în data de 3 august, drumuri județene – până în 1 septembrie, eficiență energetică în clădiri publice – 18 septembrie, infrastructură verde – 18 septembrie, mobilitate urbană sustenabilă – până în 7 noiembrie, revitalizare și regenerare urbană – până în 13 noiembrie, eficiență energetică în clădiri rezidențiale – până în 26 ianuarie.

Pentru componenta de Sprijin pentru IMM-uri, cererile de finanțare vor putea fi depuse în perioada 1 – 31 august.

Trei ghiduri de finanțare se află în această perioadă în consultare publică, pentru Digitalizarea IMM-urilor, Întreprinderi nou-înființate – județul Caraș-Severin și New European Bauhaus. Observații și propuneri de îmbunătățire pe marginea ghidurilor pe adresa pot fi ytrimise pe adresa de e-mail consultare@adrvest.ro.

Lista proiectelor finanțate poate fi consultată pe site-ul Programului Regional Vest, unde sunt disponibile, de asemenea, informații despre finanțările active și ghidurile de finanțare în consultare publică, calendarul viitoarelor apeluri de proiecte și alte informații utile în sprijinul beneficiarilor și potențialilor beneficiari ai PR Vest.

Regiunea Vest beneficiază de fonduri europene în valoare totală de 1,18 miliarde euro prin Programul Regional Vest 2021-2027, pentru investiții care sprijină creșterea economică, dezvoltarea durabilă și îmbunătățirea calității vieții locuitorilor săi.

Print Friendly, PDF & Email