Universitatea Politehnica Timişoara a înfiinţat prima Şcoală de calculatoare din România. Se întâmpla în 1966.
În urmă cu 50 de ani, la Institutul Politehnic din Timişoara au avut loc două evenimente remarcabile care au condus la înfiinţarea Şcolii de calculatoare de la Timişoara. În acel an 1966 şi-a finalizat studiile prima generaţie de ingineri specializaţi în calculatoare electronice din România, în cadrul secţiei de Electromecanică a Facultăţii de Electrotehnică. Şi tot în 1966,Ministerul Învăţământului aproba înfiinţarea, la Politehnica din Timişoara, a primei Secţii de calculatoare electronice din România, pentru care. În acelaşi an, a fost organizat concursul de admitere pentru o cifră de şcolarizare de 20 de studenţi, cifră care, în anul următor, a fost suplimentată la 50 de studenţi.
Universitatea Politehnica din Timişoara organizează vineri, 21 octombrie, festivitatea de celebrare a 50 de ani de la fondarea primei Şcoli de calculatoare din România. Evenimentul va avea loc, de la ora 9, în amfiteatrul D01 al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare a UPT, de pe b-dul V. Pârvan nr. 2 B.
În preambulul acestei aniversări, astăzi, de la ora 12, Fundația Politehnica și Biblioteca UPT găzduiesc lansarea cărții Monumente de artă timișorene. Statui – busturi – obeliscuri, plăci comemorative, memoriale și omagiale”, semnat de col. (retr.) Ştefan Tat. Volumul este dedicat într-o proporție consistentă modului în care personalitățile tehnice bănățene sunt prezente în spațiul public local. Lansarea va avea loc în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT, de pe b-dul Vasile Pârvan nr. 2 B.
Ultimele comentarii