50 de migranţi descoperiţi în zona Gării de Nord din Timişoara, adăpostiţi ilegal

Foto: Poliţia Locală Timişoara

Mai mult de 50 de migranţi din Siria, Afganistan şi Pakistan, solicitanţi de azil în diferite judeţe din România, au fost găsiţi de poliţiştii locali într-o clădire părăsită din zona Gării de Nord din Timişoara. Deşi solicitate să intervină, conducerile Centrului Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara și Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș nu au trimis niciun reprezentant în zonă.

 

Poliţia Locală Timişoara anunţă că a primit, în ultimele zile, câteva sesizări din partea unor timişoreni care locuiesc în zona Gării de Nord, potrivit cărora câţiva zeci de migranți sta în zonă, fac gălăgie şi mizerie, creând disconfort cetățenilor care locuiesc sau trec prin zona respectivă.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Ordine Publică și Intervenție Rapidă au găsit astfel într-un imobil părăsit de pe bulevardul Republicii 53 de migranţi. Imobilul a fost deteriorat, aceştia smulgând parchetul, uşile și alte materiale lemnoase din clădire, punându-le pe foc, ceea ce putea genera un incendiu și chiar surparea imobilului.

La verificarea documentelor s-a stabilit că au acte, provenind din Siria, Afganistan şi Pakistan. Aceştia erau înregistrați în evidențe ca solicitanți de azil, acte eliberate de autoritățile din Șomcuta – Arad, Giurgiu, București şi Galați, se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Locale.

Directorul executiv al Poliției Locale Timișoara, Dumitru Domășnean-Urechiatu, a luat legătura cu persoanele care au în atribuții gestionarea problemei străinilor și migranților – comisarul-șef Gabriel Vasilescu, de la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare a Solicitanților de Azil Timișoara, și cu comisarul-şef Nelu Gabi Paraschiv, șeful Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș, pentru găsirea unor soluții.

Deoarece după aproximativ două ore de la depistarea migranţilor nu s-a deplasat la fața locului niciun reprezentant al instituțiilor menționate mai sus, polițiștii locali i-au escortat pe peronul Gării de Nord, îndrumându-i să se deplaseze către centrele care le-au emis documentele de solicitare azil.

 

Print Friendly, PDF & Email