Listele candidaţilor PNL Timiş pentru Parlament sunt conduse de Vasile Blaga şi Marilen Pirtea

nicolae-robu-copresedinte-pnl-timis-foto-debanatBiroul Politic Judeţean al PNL Timiş a stabilit lista de candidaţi pentru alegerile parlamentare, dar şi ordinea locurilor de pe listă. Pentru Senat, lista e deschisă de Vasile Blaga, iar pentru Camera Deputaţilor, de Marilen Pirtea.

 

Primul loc pe lista PNL Timiş pentru Senat este ocupat de Vasile Blaga, copreşedintele PNL, ales senator de Timiş în 2012. Locurile următoare sunt ocupate de omul de afaceri Dumitru Dinulescu, un apropiat al copreşedintelui PNL Timiş, Nicolae Robu, de Ioan Sas şi de Longin Popescu.

La Camera Deputaţilor, primul pe listă este Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest Timişoara, Ben Oni Ardelean, ales senator de Timiş în 2012, Liliana Oneţ, fost subprefect de Timiş, omul de afaceri Balint Petrescu, Liviu Cocean, Mariana Nagy, Daniela Mariş, Maria Barna, Adrian Colhon şi Cornel Sămărtinean, ales deputat în 2012.

 Eligibile, spun surse din PNL Timiş, ar fi doar poziţia 1 de pe lista pentru Senat şi poziţiile 1-4 de pe cea pentru Camera Deputaţilor.

Sunt mulţumit că astăzi, PNL Timiş a făcut dovada clară că este o organizaţie eminamente democratică. Circa două treimi din membrii Biroului Permanent Judeţean au participat la şedinţă şi, după o dezbatere lungă, dar calmă, elevată, la nivelul a ceea ce PNL Timiş reprezintă astăzi, au agreat prin vot, în unanimitate, abordarea paritară între cele două componente ale partidului, a ordinii pe liste pentru alegerile parlamentare”, a declarat, după şedinţa de ieri seară, Nicolae Robu.

Acesta s-a declarat nemulţumit de absenţa de la vot a unui număr mare de primari PNL care, la iniţiativa primarului de Sânnicolau Mare, Dănuţ Groza, nu au participat la şedinţă, dorind să-şi impună punctul de vedere altfel decât prin votul BPJ”. Nicolae Robu declară că nu se va lăsa antrenat în nicio luptă cu nimeni din partid – şi, cu atât mai mult, cu primarii. „Potenţialităţile mele vreau să le folosesc pentru realizări în funcţia de primar şi în lupta cu PSD. Îi asigur pe d-nii primari că voi oferi tot sprijinul pentru accederea în funcţii executive secretari de stat etc. a acelor colegi pe care ei îi agreează şi că vreau, în continuare, ca ei să fie parte importantă la luarea deciziilor în PNL Timiş, aşa cum am făcut să fie şi la ora actuală”, mai spune Nicolae Robu. Adăugând că din cei 99 membri ai BPJ 38 sunt primari.

Săptămâna trecută, în urma şedinţei în care s-au discutat listele pentru parlamentare, 18 primari şi-au dat demisia din BPJ al PNL Timiş. Nemulţumirea lor fusese cauzată de faptul că locul trei pe lista pentru Camera Deputaţilor fusese ocupat de Marian Constantin Vasile, un alt apropiat al lui Nicolae Robu.

Primele trei locuri au fost stabilite de către preşedintele Robu, iar pentru locurile 4, 5 şi 6 trebuia să se bată doi reprezentanţi ai primarilor, doi de la Organzatia de Femei şi unul de la Tineret, lucru cu care nu am fost de acord mai mulţi primari din BPJ şi am cerut ca măcar locul 3 să fie alocat primarilor sau, dacă nu, să se supună la vot între Marian Vasile, care era pe locul 3, şi candidatul primarilor, lucru care nu a fost acceptat. În urma discuţiilor, unul dintre colegi a spus că primarii nu sunt importanţi în partid. Atunci am ieşit afară şi 18 primari ne-am dat demisiile din BPJ. Ne-am dat demisia şi să stabilească cine ce vrea, dacă se consideră că primarii nu sunt importanţi în partid”, declara, citat de Opinia Timişoarei, Dănuţ Groza, primarul oraşului Sânnicolau Mare.

După şedinţa de săptămâna trecută, doar doi primari, dintre cei 20 prezenţi, nu au demisionat: Alin Nica, de la Dudeştii Noi, şi Vasile Bejera, de la Ştiuca.

Print Friendly, PDF & Email