Adriana Babeţi şi Mircea Mihăieş, în dialog la Cartea de Nisip

Afis Adriana Babeti si Mircea MihaiesÎn cafeneaua Librăriei Cartea de Nisip, din Timişoara, vor veni să dialogheze, în faţa publicului, doi apreciaţi scriitori şi oameni de cultură: Adriana Babeţi şi Mircea Mihăieş.

 

 

Dialogul dintre Adriana Babeţi şi Mircea Mihăieş este ocazionat de lansarea celor mai recente volume ale celor doi, respectiv Prozac 2. 90 de pastile împotriva tristeții, de Adriana Babeţi, şi Istoria lui Corto Maltese: pirat, anarhist și visător, de Mircea Mihăieş. Invitați în cafeneaua Librăriei Cartea de Nisip – care va avea loc joi, 12 martie, de la ora 18 – alături de autori, vor fi Cornel Ungureanu și Robert Șerban.

Convinsă că micile bucurii zilnice ne fac viața mai frumoasă, Adriana Babeți ne oferă o doză suplimentară de Prozac. Asemenea celor publicate în urmă cu cinci ani, noile pastile împotriva tristeții sunt povești despre oameni minunați și întâmplări cu haz, gânduri pline de speranță și amintiri tandre”, spun, într-un comunicat trimis redacţiei, reprezentanţii Librăriei Cartea de Nisip, din Timişoara.

Aceştia dau asigurări că, lecturându-le, cititorul se poate molipsi de bucurie și de încrederea că binele triumfă, totuși, într-un târziu. „Sărbători, dar și zile obișnuite, prietenii trainice, ore de neuitat la facultate, cărți grozave, spectacole ieșite din comun, gesturi sau vorbe surprinzătoare, întâmplări aparent simple, dar dincolo de care se pot citi multe, călătorii prin lumea largă, dar și printr-o Românie mai puțin cunoscută, ba chiar și gustul mirific al unui cremeş. Și câte încă altele. Iar pentru că tabloul bucuriei să fie complet, Adriana Babeți își ilustrează poveștirile cu fotografii și chiar se încumetă să facă programul detaliat al unei zile perfecte. Toate împreună, cuvinte și imagini, intră în compoziția celor 90 de mici bombe cu serotonină. O carte antidepresiva și întremătoare cât o tonă de Prozac”, mai spun reprezentanţii Librăriei Cartea de Nisip.

Cât priveşte volumul lui Mircea Mihăieş, Istoria lui Corto Maltese: pirat, anarhist şi visător, cartea este o reconstituire a „vieţii” unui personaj creat de un mare exponent al genului, Hugo Pratt, și devenit figură-cult a lumii comics-urilor europene. Acest ese al lui Mircea Mihăieș e și o incursiune în lumea benzii desenate europene de la începutul anilor a70, când Corto Maltese și-a făcut o intrare triumfală prin revista Pif. „Pornind de la convenția că personajul lui Hugo Pratt a existat cu adevărat și că, prin urmare, poate fi tratat asemenea unui individ cu statut social și identitate cât se poate de reale, această biografie ficțională explorează nu doar universul interior al personajului, ci și nenumăratele sale legături, prin implicare directă, cu mari evenimente istorice din preajma și de după Primul Război Mondial, într-o fermecătoare combinație de realitate și ficțiune”, mai spun reprezentanţii Librăriei Cartea de Nisip.

Print Friendly, PDF & Email