Astronautul Dumitru Prunariu conferenţiază la Timişoara

Dumitru-Prunariu Foto Fundatia CaesarUniversitatea de Vest din Timișoara anunță participarea lui Dumitru Prunariu la o serie de evenimente dedicate tinerilor.

 

Astronautul Dumitru Prunariu va susține în fața studenților de la Facultatea de Fizică o conferință de management al carierei, organizată în cadrul proiectului „Studenții de azi, profesioniștii de mâine”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investește în oameni”, anunţă reprezentanţii Universităţii de Vest Timişoara. „Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea inserției pe piața muncii în domenii profesionale relevante specializă­rii studiate și propriului set de competențe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5.000 de studenți ca urmare a participării la un program integrat de consiliere și orienta­re profesională”, precizează Florin Jurcă, ofiţer de presă la Departamentul de Comunicare, Identitate şi Imagine Instituţională al UVT.

Conferința se va avea loc în Amfiteatrul A01, în 16 ianuarie, de la ora 14.30.

Dumitru Prunariu va lua parte, apoi, la o altă conferință, organizată de AIESEC în Aula Magna a UNV, la care vor fi prezenți şi 200 de elevi din Timișoara, participanți la proiectul pentru liceeni „Grow”.

De asemenea, va participa la Conferința Interregională a Consiliului Național al Elevilor din România cu tema „Inovație în reprezentare”, un eveniment organizat de Consiliul Județean al Elevilor Timiș în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Universitatea de Vest din Timișoara, Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara și Fundația Județeană pentru Tineret Timiș.

Dumitru Prunariu este primul astronaut român, participând în anul 1981 la o misiune în spațiul cosmic. Acesta este membru de onoare al Academiei Române, iar în 2013 a fost distins cu titlul de Doctor Honoris Causa de către Universitatea de Vest din Timișoara.

Print Friendly, PDF & Email