Consultare publică cu locuitorii din Fabric

Piaţa Traian, din cartierul Fabric. Foto: PMT

Locuitorii din Fabric sunt invitați de Primăria Timișoara să contribuie la conturarea viitorului urbanistic al cartierului. Anul trecut, Municipalitatea a demarat elaborarea Planului Urbanistic pentru Zona Construită Protejată Fabric, iar în actuala etapă are loc consultarea populației prin intermediului unui chestionar.

 

Chestionarul, realizat de Universitatea de Vest din Timișoara, este esențial pentru a înțelege cum percep locuitorii viața în cartier și poate fi completat în doar 15 minute. Rezultatele, spun oficialii Municipalităţii, contribuie la fundamentarea planului urbanistic, alături de alte studii de specialitate și anchete sociologice realizate direct în Fabric. Pe durata elaborării planului urbanistic, comunitatea locală va mai fi consultată pentru propunerea inițială, la momentul propunerii finale care integrează feedback-ul, precum și în perioada de transparență pentru adoptarea PUZ-ului prin HCL.

Chestionarul, accesibil la acest link, este disponibil până în 28 februarie.

Planul Urbanistic pentru Zona Construită Protejată Fabric este un document care stabilește reguli clare pentru protejarea patrimoniului construit și reglementează intervențiile asupra clădirilor istorice din cartierul Fabric. Acesta vizează 93 de hectare din Timișoara. Planul urmărește conservarea valorilor arhitecturale și integrarea armonioasă a noilor construcții, pentru a păstra caracterul distinct al zonei.

Documentul vine în completarea proiectului de Regenerare Urbană al zonei Traian, prin care Primăria Timișoara reabilitează spațiul public din 4 piețe și 15 străzi – drumuri, trotuare, parcuri, locuri de joacă. Municipalitatea a contractat o finanțare europeană de 13 milioane de euro pentru investiție și va demara licitația pentru execuție în următoarea perioadă.

 

Serviciile de elaborare a Planului Urbanistic pentru Zona Construită Protejată Fabric sunt realizate de SC Subcontro SRL, iar ancheta socială este coordonată de UVT. Documentația va fi integrată în viitoarea platformă GIS. Valoarea contractului este de peste 1,5 milioane de lei (fără TVA).

 

Print Friendly, PDF & Email