Zona Făget iese din carantină

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a decis că de sâmbătă, 8 august, Făgetul și cele trei sate aparţinătoare vor fi scoase din  carantina zonală Covid, după ce analiza epidemiologică efectuată de Direcţia de Sănătate Publică a arătat că numărul bolnavilor este în scădere.

 

În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcția de Sănătate Publică Timiș la nivelul orașului Făget și a localităților Colonia Mică, Temerești și Bichigi, a reieșit faptul că trendul cazurilor de infectare cu virusul Sars-Cov2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori. Ca atare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în 26 iulie. Propunerea a fost trimisă spre avizare Institutului Național de Sănătate Publică.

După avizul INSP, a fost convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Liliana Oneț, în cadrul căruia s-a a emis o hotărăre privind ridicarea măsurii de carantinare de sâmbătă, 8 august, ora 19.

În perioada următoare, anunță DSP Timiș, starea de sănătate a populației din orașul Făget și a satelor aparținătoare Bichigi, Temerești și Colonia Mică va fi monitorizată prin intermediul asistenței medicale primare (medici de familie, asistență socială), precum și de către personalul Spitalului Orășenesc Făget, sub supravegherea DSP Timis.

Pentru o periodă de 30 de zile, ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale:

  1. Se suspendă desfășurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, piețelor de vechituri și a piețelor agroalimentare
  2. Terasele vor avea orar de funcționare în intervalul 8-22
  3. Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului și cu obligativitatea folosirii măștii.
  4. Slujbele religioase se vor desfășura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 de participanți, cu respectarea regulilor de distanțare fizică. Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Primăriei Făget.
  5. Se impune măsura purtării măștii de protecție în aer liber, zona centrală (de promenadă) a orașului Făget, precum și în zonele de așteptare a mijloacelor de transport (stații de așteptare, peroane, gări, autogări etc).
Print Friendly, PDF & Email