Zona din jurul Stadionului „Dan Păltinișanu” va fi refuncționalizată

Stadion Dan Paltinisanu Foto CJ TimisUn proiect de reamenajare a zonei din jurul Stadionului „Dan Păltinișanu” va demara în curând, anunţă edilul Timişoara. Proiectul prevede reamenajarea parcărilor din zona stadionului și crearea unui trotuar și a unei piste pentru practicarea a diferite sporturi.

 

Edilul Nicolae Robu a anunțat, azi, că Municipalitatea intenționează să demareze în perspectivă apropiată un proiect de regândire a spațiului din jurul Stadionului „Dan Păltinișanu”. Proiectul, care ar urma să fie susținut din bugetul Primăriei, destinat efectuării de reparații, ar putea începe chiar în cursul acestei veri. Acesta presupune amenajarea spațiului de șase metri lățime din jurul stadionului, unde să fie realizate un trotuar și o pistă destinată practicării diverselor sporturi.

Vom interzice traficul auto. Vom amenaja, circular, în jurul stadionului, pistă de alergare, pistă de dat cu rolele, cu trotineta, cu monociclul, cu skateboard-ul, pistă de biciclete şi, în plus, va fi şi un trotuar pentru plimbare, pentru mers normal”, detaliază edilul.

Acesta precizează că parcarea de lângă stadion va fi, la rândul său, regândită, în partea de nord, înspre Novatim, în corelație cu sensul giratoriu care va fi amenajat înspre strada Podeanu. „Va fi regândită şi parcarea mare, care este acum în partea dinspre poarta E a Stadionului, înspre McDonald’s, şi căile de acces vor fi cu totul altfel faţă de cum sunt acum”, mai spune edilul, amintind că, acum, în zonă au loc de curse de mașini și de motociclete.

„Lucrările vor începe cât de curând, pe reparații”, a mai precizat edilul, potrivit declarațiilor căruia proiectul de reamenajare se află încă în faza de elaborare.

Print Friendly, PDF & Email