Zona de vest va avea două centre medicale de excelenţă în screening prenatal

Spitalul Municipal Timișoara şi Spitalul Județean de Urgenţă Timişoara derulează un proiect care vizează dezvoltarea unui sistem regional de centre medicale de excelenţă în screening prenatal în regiunea de vest.

 

Valoarea proiectului Dezvoltarea unui sistem regional de centre medicale de excelentă în screening prenatal în Regiunea de Vest depăşeşte 12 milioane de lei, iar durata de implementare este de 31 de luni, din iunie 2021 până în decembrie 2023.

Obiectivul proiectului este îmbunătățirea accesului populației din regiunea de vest la programe de sănătate şi la servicii medicale de prevenție, screening prenatal, diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii ale gravidei şi copilului.

Până la finalizarea implementării proiectului, se va asigura funcționalitatea a două centre de screening prenatal în structura partenerilor de proiect, adică la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Timişoara şi la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara. Vor fi organizate patru grupuri de sprijin pentru viitoarele mame şi patru forumuri pentru informare, educare, conștientizare a acestora.

La finalizarea proiectului vor fi două centre de screening prenatal funcționale, minimum 2.100 de persoane din regiunea de vest (judeţele Timiş, Arad, Hunedoara şi Caraş-Severin) vor beneficia de servicii de screening prenatal, din care  aproape 1.200 de persoane aparțin grupurilor vulnerabile. De asemenea, minimum 400 de persoane vor beneficia de alte măsuri de screening prenatal. Tot în cadrul proiectului vor fi cumpărate echipamente medicale performante pentru cele două centre de screening prenatal.

Proiectul este finanțat de către Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 în cadrul Axei prioritare 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei.

 

 

Print Friendly, PDF & Email