Zona de triaj epidemiologic de la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara, reamenajată

Foto: Spital „Victor Babeş” Timişoara

În această dimineața șase construcții modulare, de tip container, au fost amplasate la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara. Acestea înlocuiesc corturile în care se făcea până acum triajul pacienților infectați cu Sars-Cov 2.

 

Cele şase containere, care formează noua zonă de triere a bolnavilor covid-19, provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat, anunţă reprezentanţii spitalului. Construcțiile modulare, prevăzute cu câte un pat, sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare, iar unul dintre containere este conectat  la rețeaua de apă-canal a spitalului.

„În urma unei discuții pe care am avut-o cu directorul Spitalului «Victor Babeș» și cu primarul Timișoarei, Dominic Fritz, am făcut toate demersurile pentru a aduce șase containere din rezerva de stat pentru Spitalul «Victor Babeș». Până acum, triajul se făcea în corturi puse la dispoziție de către ISU Banat. Având în vedere că temperaturile de afară au început să coboare, era necesar ca aceste containere să ajungă la Timișoara pentru a putea face acest triaj. Toate demersurile s-au făcut vineri dimineața, iar astăzi, la ora nouă containerele au ajuns în curtea spitalului”, spune prefectul județului Timiș, Liliana Oneț.

În construcțiile modulare se vor face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

„Acest ansamblu modular va funcționa ca punct unic de triaj în Timiș pentru pacienții infectați cu noul coronavirus, ei fiind deserviți atât de medicii rezidenți din diferite specialități, cât și de studenții de la Medicină. Trei dintre sistemele modulare vor fi organizate ca săli de așteptare pentru pacienți, în două dintre containere se va efecuta consultul clinic și se vor recolta probele biologice. Tot aici se vor face foile de anamneză, inclusiv acel triaj și ancheta epidemiologică pentru depistarea contacților”, spune prof. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Timișoara.

Cele şase construcții modulare vor fi predate Primăriei Timișoara în cursul acestei zile. Primii pacienți vor putea fi consultați în cursul acestei seri.

Print Friendly, PDF & Email