Zona de est a Timişoarei, sub supraveghere din cauza pestei porcine

Ca urmare a confirmării unui focar de pestă porcină africană în localitatea Bucovăț, Direcţia Sanitară-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Timiş anunţă că şi Timișoara se află în zonă de supraveghere.

 

Din 2 martie este interzis transportul de porci înspre și dinspre zonele Modern, Crișan, Ghiroda Nouă, Ciarda Roșie, anunţă DSVSA Timiş. De asemenea, nici o altă specie de animal domestic nu poate pătrunde sau ieși din zonele mai sus menționate, în următoarele şapte zile fără autorizarea DSVSA Timiș.

Timişorenii din zonele menționate au obligația să anunțe de urgență la medicul veterinar concesionar orice cazuri de modificare a stării de sănătate sau de moarte a porcilor.

DSVSA Timiş a confirmat, la începutul acestei săptămâni, existenţa unui focar de pestă porcină africană în localitatea Bucovăţ şi anunţă că au fost institute zonele de protecţie şi de prevenţie în jurul acesteia, la Giarmata, Ianova, Izvin, Bazoşul Vechi, Dragşina, Moşniţa Veche, Moşniţa Nouă, Albina, Urseni, Chişoda, Rudicica şi zona de est a Timişoarei.

 

Print Friendly, PDF & Email