Ziua României, sărbătorită inedit, la iniţiativa unui candidat la Primăria Timișoarei

Dominic Samuel Fritz şi invitaţii săi. Foto USR Timiş

250 de timișoreni au sărbătorit într-un mod inedit Ziua Naţională, într-un experiment de încredere pus la cale de către Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoarei.

 

50 de familii din Timişoara au găzduit, la o cină festivă în seara de 1 Decembrie, câte patru, cinci sau șase alți oaspeți, persoane pe care nu le cunoșteau înaintea acestui eveniment. În total, 250 de timișoreni.

Aşa-numitul experiment de încredere, a fost pus la cale de către Dominic Samuel Fritz, candidatul USR la Primăria Timișoarei, și de către alți membri, simpatizanți și voluntari şi a arătat că Timișoara poate redeveni o comunitate sănătoasă, cu oameni ospitalieri, de bună-credință și cu bun-simț.

Familia Militaru şi invitaţii săi. Foto USR Timiş

„De ziua României am invitat patru timișoreni la mine acasă. Cu toate că nu-i știam înainte, deja simt că putem muta munți împreună. La fel ca mine au făcut peste 50 de alte familii din Timișoara. În seara de 1 Decembrie, mai mult de 250 de timișoreni care nu se cunoșteau între ei au luat o cină împreună, ca dovadă că încă avem încredere unul în celălalt. Că încă avem încredere în România și în viitorul său”, spune Dominic Fritz, explicând motivele ce au stat la baza ideii sale.

Iozefina Tudor şi invitaţii săi. Foto USR Timiş

România, o țară folosită și neglijată și furată de prea mulți dintre cei care au pretins că o conduc, are nevoie de noi toți să o refacem. Ca să poată străluci și dărui și inspira din nou. Noi croim această altă soartă a României, zi de zi, cu deschidere, curaj, speranță și încredere. La mulți ani, România!”, a scris Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, după acest eveniment.

Reacțiile participanților au fost în majoritatea lor pozitive, spun organizatorii. „Cei implicați au fost plăcut impresionați de prilejul de a descoperi alți timișoreni, de deschiderea și toleranța cu care au fost întâmpinați, de faptul că oameni diverși și necunoscuți pâna la acel moment au putut sta împreună la aceeași masă. Cel mai mic participant a avut doi ani, cea mai în vârstă 85 și mulți dintre ei și-au publicat pe rețelele de socializare poze alături de ceilalți timișoreni, români și europeni ce au luat parte la cine”, spune Ovidiu Merean, de la USR Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email