Ziua Mondială a Refugiaţilor, marcată prin Festivalul „Refugee Art”

La Timişoara, Ziua Mondială a Refugiaţilor va fi marcată printr-o nouă ediţie a festivalului „Refugee Art”, care îşi propune să aducă în atenţia publicului larg fenomenul migraţiei din România.

 

A IV ediție a Refugee Art Festival va avea loc la Timișoara, în 20 Iunie, de Ziua Mondială a Refugiaților. Festivalul își dorește să aducă în atenția publicului larg fenomenul migrației din România. „Nu dorim să stârnim mila faţă de refugiați sau migranţi și de situația lor. Dimpotrivă, dorim să creăm un mediu în care aceștia să se poată exprima cu demnitate, celebrand schimbul intercultural”, spun organizatorii.

Timișoara Refugee Art Festival, un festival cu și despre refugiați început în anul 201,7 în Timișoara, devine anul acesta un festival care vorbește și despre migranții care locuiesc în România. Ne mutăm online, ca multe alte festivaluri de artă din România, și prin intermediul unui concert de muzică alături de Beck Corlan, artist timișorean binecunoscut, vorbim despre toleranță, acceptare și interculturalitate. De asemenea împreună cu refugiați și migranți stabiliți în Timișoara ne vom vedea la  un picnic intercultural  la Muzeul Satului Bănățean”, spune Flavius Ilioni Loga, coordonatorul festivalului.

Timisoara Refugee Art Festival a început în anul 2017 ca un festival de nișă cu și despre refugiați atunci când, alături de 15 tineri refugiați și 15 tineri non-refugiați, a fost creat pe parcursul a trei luni prin diferite ateliere de artă, un festival de artă care a conținut proiecții de film, piese de teatru, concerte de muzică și o instalație de artă.

Festivalul este organizat cu suportul Centrului Regional de Integrare AIDRom Timișoara, UNHCR România, Prefecturii Timiș, Consiliului Judeţean Timiş, al Grupului de Inițiative Sociale și al Muzeului Satului Bănățean.

Print Friendly, PDF & Email