Ziua Mondială a Artei, marcată de Naţionalul timişorean cu spectacolul „Cercurile încrederii”

Foto: Adrian Pîclişan

Spectacolul Cercurile încrederii va fi transmis de Teatrul Național din Timişoara pe canalul său Youtube și pe site-ul www.tntimisoara.com, azi, de la ora 19.

 

Spectacolul, de Radu Popescu, în regia Mihaelei Lichiardopol, are la bază la textul câștigător al Concursului Național de Dramaturgie, un proiect al Teatrului Național care, la rândul său, își propune să contureze un traseu dramaturgic definibil în realitatea românească și în coordonatele specifice pe care le oferă comunicarea dramaturg – regizor – actor.

Cercurile încrederii este un spectacol despre maturizare – nu doar a personajelor, cinci liceeni dintr-o trupă de teatru școlar, puși în fața unor alegeri pe care nu sunt pregătiți să le facă –, ci despre procesul de maturizare pe care ar trebui să-l traverseze o întreagă societate prea puțin atentă la nevoile noii generaţii.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Laura Avarvari, Daniela Bostan, Roberta Popa, Ana Maria Cojocaru, Paula Maria Frunzetti, Cristian Szekeres, Costa Tovarnisky și Victor Manovici. Decorul și costumele sunt semnate de scenografa Geta Medinski, iar muzica originală îi aparține lui Gabriel Almași.

 

Print Friendly, PDF & Email