Ziua Liceului Babel (P)

Elevii de clasa a VIII-a din Timișoara și Dumbrăvița sunt invitați la Ziua Liceului Babel, în cadrul căreia, alături de părinții lor, vor putea lua parte gratuit la activități speciale susținute de profesori și elevi ai acestui liceu, pentru a experimenta atmosfera de care vor avea parte odată cu admiterea la această instituţie de învăţământ.

 

Ziua Liceului Babel va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, în intervalul orar 11-16, în Dumbrăviţa, pe strada Phoenix nr. 41.

Liceul Babel, o instituție acreditată Erasmus+ pentru următorii cinbci ani, ceea ce oferă liceenilor oportunitatea de a participa la programe naționale și internaționale, susține experiențele directe în comunitatea locală, prin acțiuni de voluntariat, internship și job shadowing. Misiunea acestui liceu este de a ajuta tinerii să descopere ceea ce pot, de a le oferi un spațiu în care să se exprime în siguranță, să fie văzuți și ascultați, implicați în situații reale în care își dezvoltă competențe valoroase, cu aplicabilitate la viața de mâine.

Liceul Babel și-a deschis porțile în 2022 cu 34 de elevi în clasa a IX-a și a fost creat pentru a oferi un ecosistem complet care să permită accesul la o educație ce respectă principii și valori esențiale: colaborare, empatie, creativitate, curiozitate, experiențe reale de învățare. Echipa de profesori a lucrează îndeaproape cu parteneri olandezi și belgieni, specialiști în Învățare Experiențială și Învățarea Științelor bazată pe Investigație.

Echipa Liceului Babel

Liceul Babel le oferă tinerilor posibilitatea de a alege între două specializări: Științe sociale sau Științele naturii, oferind burse de studiu pentru ambele specializări. La finalul liceului, elevii vor susține examenul național de Bacalaureat, care le va permite accesul la universități din țară și străinătate.

Începând cu toamna acestui an, toți elevii de liceu se vor bucura de noul campus Babel construit în Dumbrăvița, pe strada Phoenix, în care liceenii vor avea acces la un laborator multifuncțional, bibliotecă open space, sală de sport, makerspace și sală pentru luat prânzul.

Pentru a participa la Ziua Liceului Babel, elevii de clasa a VIII-a sau părinții lor interesaţi de eveniment sunt rugați să completeze formularul disponibil online, până în 30 martie.

Print Friendly, PDF & Email