Ziua Justiţiei Civile Europene, marcată şi la Timişoara

 

În data de 25 octombrie a fiecărui an, în Europa se celebrează Ziua Justiţiei Civile Europene. În acest context, Curtea de Apel Timişoara organizează o vizită de informare şi documentare pentru mai mulţi elevi din Timişoara.

 

45 de elevi de gimnaziu de la Şcoala Generală nr. 6 din Timişoara vor vizita azi Curtea de Apel Timişoara, într-o acţiune coordonată de judecătoarea Maria Biberea.

Cu aceeaşi ocazie, Curtea de Apel Timişoara a iniţiat cea de-a 9-a ediţie a Programului de mentorat, în parteneriat cu Facultatea de Drept din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, parteneriat în cadrul căruia participă aproximativ 25 de studenţi din anul IV şi masteranzi şi tot atâţia judecători de la Judecătoria Timişoara, Tribunalul Timiş şi Curtea de Apel Timişoara.

Acest tip de stagiu de practică reprezintă o inovaţie în tiparul practicii de specialitate din România, studentul desluşind mecanismul procesului de judecată, văzut din culisele instanţei, astfel că discipolul de astăzi poate deveni judecătorul de mâine, fiecare student fiind implicat în activitatea de practică profesională pe lângă un judecător mentor, iar activitatea de mentorat presupune şi reclamă necesitatea contactului profesional direct între aceşti judecători şi studenţii”, explică judecătorul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara.

Ziua Justiţiei Civile Europene este un eveniment prin care justiţia civilă este adusă în atenţia cetăţenilor, cu scopul de a o apropia de beneficiarii ei, de a-i ajuta pe aceştia să fie mai bine informaţi în privinţa drepturilor lor şi a funcţionării sistemului judiciar, a mecanismelor acestuia.

Print Friendly, PDF & Email