Ziua iei româneşti, celebrată la Muzeul Satului Bănățean din Timişoara

Ie romaneascaLa Timişoara va fi celebrată, la acest sfârşit de săptămână, Ziua internațională a iei românești.

 

Ziua Internațională a iei românești, ajunsă la ediţia a doua, va avea loc sâmbătă, 18 iunie, la Muzeul Satului Bănățean.

În cadrul evenimentului vor avea loc ateliere de „colași” (între orele 10-12), de olărit, de sculptură în lemn, de îmbrăcat linguri de lemn în port popular  (toate, între orele 12 şi 15), de desen motive tradiționale (15-17), de creație „Păpușa cânepii” şi de lucru manual (ambele, între orele 10-17).

Poiana din fața scenei și zona pavilion a Muzeului așteaptă publicul cu expoziții de port popular și artizanat, sculptură în lemn și ceramică de la Jupânești.

De la ora 15, elevi de la Școlile Gimnaziale de la Dumbrava și Răchita vor recita poezie în grai bănățan, Ansamblul de dansuri de la Liebling va susţine un moment de dans popular, iar eleve ale Liceului Teoretic ”Mihai Veliciu”, din Chișineu Criș, și interpreta de muzică populară Ileana Horhoianu, momente de muzică populară.

Între orele 10 şi 17, în fața scenei, un voluntar al Asociației V.O.R.B.A . aşteaptă publicul să-şi înscrie ia în concursul „Cea mai frumoasă ie”, festivitatea de premiere având loc la ora 18.

Ziua Internațională a iei românești este organizată de Asociația Pentru Vorbirea Bănățană, în parteneriat cu Consiliului Județean Timiș și Muzeul Satului Bănățean Timișoara.

 

 

Print Friendly, PDF & Email