Ziua demnităţii medicale, sărbătorită la Timişoara

La  împlinirea unui deceniu de activitate, Serviciul de Ambulanţă Neuromed lansează, în premieră naţională, proiectul “Ziua demnităţii medicale”.

NeuromedMarcarea acestui mo­ment va avea loc în 3 noiembrie, o zi în care nu doar că vor fi săr­bătoriţi toţi cei implicati în ac­tul medical, ci va fi şi un prilej de a promova egalitatea de şanse a tuturor pacienţilor în faţa actului medical perfor­mant, un prilej de a ajuta opi­nia publică să conştientizeze oferta de servicii în sănătate, de a dezvolta competenţele pro­fesionale şi, nu în ultimul rând, va fi o zi a solidarităţii umane.

Proiectul, mai spune aces­ta, este gândit pe termen lung şi, cu ocazia concertului orga­nizat cu acest prilej la Filar­monica “Banatul” –  susţinut în 3 noiembrie, de la ora 18, de Bigg Dimm A’Band  – publi­cu­lui îi va fi depănată o poveste. “O poveste despre dureri, spe­ranţe şi viaţă, în care veţi afla în ce fel, pacienţi, medici şi jurnalişti vor deveni personaje reale ale unei cărţi unice în România. O carte despre oa­meni care au dăruit viaţă altor oameni, o carte despre zâm­bete renăscute”, mai spune dr. Lucian Florea.

Totodată, Neuromed va lansa, în premieră naţională, proiectul “Ziua demnităţii me­dicale”. Reprezentanţii Servi­ciului de Ambulanţă Neuro­med promit că va fi o seară care va avea ca scop nu doar sărbătorirea tuturor celor implicaţi în actul medical, ci şi oportunitatea de a promova egalitatea de şanse a tuturor pacienţilor în faţa actului medi­cal performant şi, nu în ultimul rând, a solidarităţii umane. “Cu alte cuvinte, aceasta se vrea o zi a medicului şi a pa­cien­tului deopotrivă. O zi a demnităţii şi respectului reciproc”, spune dr. Lucian Florea, directorul Neuromed Timişoara.

Print Friendly, PDF & Email