Ziua Culturii, celebrată printr-un spectacol-concert inspirat de „Ana Lugojana”

Scenă din „Ana Lugojana”, Orăștie, în 1961. Sursa foto: no14plusminus.ro

De Ziua Culturii Române, Sărbătorită pe 15 ianuarie, Centrul de Proiecte al Municipiului Timişoara, organizează un spectacol-concert inspirat de opereta Ana Lugojana, de Filaret Barbu.

 

Spectacolul, care va avea loc duminică, 15 ianuarie, de la ora 18, în Sala „Mihai Perian”, a Liceului de Artă „Ion Vidu”, deschide programul din anul de Capitală Europeană a Culturii.

Din distribuţie fac parte soliștii Crina Vezentan, Iosia Balteș, Ovidiu Ciucuriță, Ionuț Pîrvulescu, Bianca Bettina Mihăescu și Cosmina Șerban. Invitată de onoare este soprana Simina Ivan.

Participă Orchestra „Lira”, avându-l ca dirijor pe Radu Popa, iar dirijor cor, pe Iosif Todea, dansatorii Ansamblului „Timișul”, al Casei de Cultură a Municipiului, ai căror maeștri coregrafi sunt Maria Dudău-Topciov și Ciprian Davi, şi Corul de copii „Solaris”, coordonat de Zeno Popescu.

La premiera care a avut loc în luna septembrie a anului trecut, etnologul și antropologul Otilia Hedeșan a comparat lucrarea cu o celebră lucrare a lui Strauss, numind-o „Liliacul poporului român”.

Intrarea este liberă. Rezervările se pot face telefonic, la numărul 0256-498.214, sau pe adresa de email office@ccmt.ro, până vineri, 13 ianuarie, ora 14.

Spectacoul este  realizat în cadrul programului „Îndrăznește!/Dare!”, Timișoara, Capitală Europeană a Culturii.

Print Friendly, PDF & Email