Ziua Armatei, sărbătorită la Iulius Town

Sâmbătă, pe parcursul întregii zile, în Iulius Town se va desfășura un eveniment special ce se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Zilei Armatei.

 

Militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal” vor fi prezenți în parcul Iulius Gardens din Iulius Town, publicul putând să admire ținutele militare, să participe la expoziții și concerte de fanfară, să învețe tehnici de acordare a primului ajutor, dar și de supraviețuire.

Între orele 12-20, muzica de fanfară va cuprinde orașul din oraș, iar la interval de două ore, vor defila detașamente de militari. De asemenea, vor avea loc și expoziții de tehnică militară, armament și echipamente  de comunicații folosite în teatrele de operații.

La photo corner-ul tematic, cei interesaţi vor avea ocazia să se fotografieze purtând articole de uniformă militară, iar copiii vor fi pictaţi pe față în culori de camuflaj.

În cadrul unui minipoligon de cercetare vor fi prezentate tehnici de supraviețuire şi de acordare a primului-ajutor oferite de specialiști ai Spitalului Militar de Urgență din Timișoara.

Cei care își doresc o carieră în domeniul militar pot cere detalii de la punctul de informare, unde va fi prezentată oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

Print Friendly, PDF & Email