Ziua Armatei României, sărbătorită la Iulius Mall Timişoara

Ziua Armatei României va fi serbată sâmbătă, 21 octombrie, la Iulius Mall Timişoara, unde, între orele 10 şi 20, vor fi prezenţi militarii Brigăzii 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”.

 

La ora 10, elicopterul IAR 330 Puma M al Armatei va ateriza în parcarea Iulius Mall, unde va răne până la ora 16. Alături de acesta, în parcare vor staţiona şi trei transportoare blindate TAB. Tot în exteriorul Iulius Mall, specialiştii vor prezenta tehnici de alpinism specifice, mai precis coborârea în rapel.

Surprize vor fi şi în interiorul Iulius Mall. În zona demisol va fi amenajat un minipoligon pentru cercetarea tehnicilor de supravieţuire. De asemenea, o expoziţie de echipamente de comunicaţii, folosite de Armata României în teatrele de operaţiuni şi de-a lungul timpului, va putea fi vizitată întreaga zi. Tot acolo vor fi expuse piese de armament individual, aflate în dotarea Forțelor Armate Române.

La foto corner-ul tematic din mall, între orele 10- 20, cei interesaţi se pot fotografia purtând articole de uniformă militară, veste de protecţie, căşti de pilot şi alte echipamente specifice aviatorilor, iar cei mici vor fi pictaţi pe faţă în culori de camuflaj. Buna-dispoziţie va fi asigurată şi prin caricaturile la minut care vor fi realizate de Criv.

În intervalul orar 14- 20, detaşamente de militari vor defila în ţinute militare prin mall, la interval de două ore. Cei care îndrăgesc muzica de fanfară o pot asculta timp de op ore, în intervalul orar 12-20.

Cei care își doresc o carieră militară vor putea afla mai multe amănunte de la punctul de informare-documentare, unde va fi prezentată oferta educațională a Ministerului Apărării Naționale.

Print Friendly, PDF & Email